FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Ház)
·  A csend hangjai
·  Zizon
·  Színes Chieftech házak
·  Chieftech midi torony
·  Chieftech házak
·  JS1500 szerver ház
·  Codegen Big Tower
·  Codegen házak
·  Smiley
·  Standard nagytorony
· Termékbemutatók > Ház
· Pingvin ház
Dátum : 2001-07-09 20:38:23
Szerző : gigahertz


Mit tesz egy előlap...

Egy megdöbbentő számítógépházat szeretnék bemutatni:

Hát nem úgy néz ki, mint egy pingvin. Van szeme, szája, lába, még csokor nyakkendője is. A fekete, fehér és sárga színek kombinációja tényleg alátámasztja, hogy az egy Pingvin ház. És ezzel a zseniális design még nem ért véget. A csokornyakkendő is megnyomható, az egyik a bekapcsoló gomb, a másik a reset. További meglepetésben lehet részünk, ha megnyomjuk a pingvin pocakját:

Hát bizony, egy floppy tartót rejt a pingvin pocakja. De nem ám úgy hirtelen kipattan, szépen fékezve nyílik ki. Ebből is látszik, hogy mennyire sokat jelent egy praktikusan kialakított előlap.

A pingvin egyik "szeme" világít (power LED) a másik szeme gyakran pirosan villog (HDD műveletek során), eléggé extra hatást kelt a nézőben, ha egy félhomályos szobában látja...

Mint az a képen is látható rejtett floppy meghajtóval rendelkezik. Ez a meghajtót nem tartalmazza, csak a kialakítást. Nem kell megijedni, nem kell speciális 3.5" drive hozzá, csak a kivágás mögé be kell csavarozni, a kiadó mechanikának a gombja az előlapi gombbal lesz meghosszabbítva.

A szépség ennél a háznál minőséggel is párosul.

Levettem a burkolatot, felülről az 5.25"-os meghajtóknál jól látni, hogy a belső tartószerkezet ívesen lett kialakítva, így a szereléseknél nem vágja meg a kezünket. De ez az íves hajtogatás nagymértékben megnöveli a ház mechanikai szilárdságát is, vagyis nem nyeklik-nyaklik.

A belső ház szellőztető ventilátornak is van hely, a házhoz külön mellékelik a képen is látható pirosas színű felfogató keretet. Ha a floppy meghajtó is be van szerelve, akkor két winchesternek van hely a 3.5" részen. De az alsó 5.25" helyre is nyugodtan be lehet szerelni egyet, mert csak a felső hét nagy helyhez tartozik előlap. Az előlap kialakítása miatt csak 2db 5.25" ablakkal rendelkezik ez a ház.

A hangszórót alulra szerelte a gyártó, a membrán alatt lyukat találunk, így kívülről is jól hallatszik a speaker hangja.

235 Wattos Mercury táp lapul a ház felső részében. Mivel 5 Volton 19 Ampert tud leadni, így minden mai ATX-es alaplap és processzor kombinációhoz is használható. A tápegységnél még fontos tényező lehet a zaj. Nos ebben a tápegységben inkább a hűtőbordák méretét növelték meg és nem a ventilátor fordulatszámát, ezzel biztosították a csendes üzemet.

7 db kártyahellyel rendelkezik a ház. A jó szellőzés érdekében egy hosszú lyuksort is elhelyeztek és egy kisebb hátsó ventilátornak is van hely. A tápegység hátul kapcsolóval rendelkezik, de a monitor felé menő hálótati vezeték nem csatlakoztatható a tápegységbe, annak közvetlenül a 230 Voltos hálózatról kell üzemelnie.

Noha a mini tornyokra jellemző módon csak két 5.25" meghajtónak van hely, a tápegység praktikus okokból az alaplap felett helyezkedik el és nem a processzor előtt. Ezzel megkönnyítették a beszerelést és így szinte akkora CPU hűtőbordát alkalmazhatunk, amekkorát csak akarunk (a magas hűtőborda nem ütközik bele a tápegységbe).

Viszonylag széles a ház, így még a legnagyobb alaplapok sem ütköznek bele pl. a beszerelt CD meghajtóba, ez nagyon pozitív!

A ház fedele "U" alakú, az egyik oldalán alul kivágásokat találunk, így relatíve friss levegő juthat a PC házba. Talán a fedél kialakítása egyetlen hátrányos dolog ennél a háznál, a levehető oldallapok szimpatikusabbak a felhasználóknak. Igaz egy átlagos PC felhasználó igen ritkán veszi a ház feledét.

Viszonylag puha műanyag lábakon áll a ház, így a parkettát vagy az asztalt nem karcolja meg, ha odébb toljuk a házat.

Az alaplap beszerelésénél nincs mód a tartó fémlap kivételére, azt a házba kell becsavarozni. A távtartókat 25 különböző helyre szerelhetjük fel, ez elegendő variációt jelent, hogy az alaplapon elhelyezett szerelő lyukak mögé tartókat tudjuk helyezni. Általában az PS/2-es csatlakozók környékén lévő lyukhoz nem lehet távtartót szerelni, de itt azon a részen 4 ilyen lehetőség is van.

Elsősorban annak ajánlom ezt a házat, aki egy kis színt akar vinni a PC használatába. Mivel csak két 5.25" hellyel rendelkezik, íg nem lehet CD ROM hegyeket beszerelni, de egy DVD CD író párosításnak tökélete. Ennél a háznál nem probléma, hogy mindkét eszköz jelentős mennyiségű hőt termel, mert a felső hely felett még van néhány cm hely és a tápegység pont arról a részről szívja a levegőt, így az nem reked meg.

A dobozban találunk még egy hálózati kábelt, egy csomó csavart és hátlapot a PS/2 LPT környékére.

Sajnos a praktikus kialakítás és a minőség a PC ház árán is érezhető, a bruttó ára valamivel 18000Ft felett van.

 

Szponzor : DunaWeb Kft.


Kapcsolódó hírek/cikkek:
Beépíthető CD tartó


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95