FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Digitális fotó)
·  FujiFilm FinePix 2600
·  Aiptek Web kamera
·  Flash író/olvasó
·  Logitech QuickCam
·  CUCUS Web kamera
·  Kodak DX3500
·  CCD kamera.
·  Kodak DC20
· Termékbemutatók > Digitális fotó
· Kodak DX3600 (optikai ZOOM)
Dátum : 2001-07-20 19:19:31
Szerző : gigahertz


Igen ritka az olyan digitális fényképezőgép, mely nettó 100eFt alatt van és optikai ZOOMmal is rendelkezik. A 2x-es optikai és 3x-os digitális ZOOM nagyon megoldja a készüléket. Ráadául szép formatervezett külső párosul mindehez. A digitális és az optiai ZOOM együttes használatával már 6x-es nagyítást is elérhetünk, ez igazán figyelemreméltó!

Nagy felbontású 2.3 MegaPixeles CCD kamera (1901x1212) rögzíti a képeket, így ha a legjobb minőséget állítjuk be, akkor 1800x1200-as felbontású képeket is készíthetünk. De lehetőség van alacsonyabb felbontásra is, mert a nagy felbontás nagyon memóriaigényes. A 8Mbyte beépített memória kb. 48db 900x600-as felbontású kép tárolását teszi lehetővé. De ez a szám változhat, mert a készülék JPEG formátumban tömöríti képeket és hol így hol úgy sikerül a tömörítés (képtartalom függő az eredmény).

Beépített vakuval is ellátták, bár sokszor nehéz megítélni, hogy egy vakus digitális kamera milyen képet fog készíteni (csillogás, lassúság stb). De ha elrontottuk a képet, akor sincs semmi gond. 1.8"-os színes LCD-n keresztül visszanézhetjük a képeket és törölhetjük forgathatjuk kedvünkre azokat.

Mivel egy memóriabővítő hellyel is ellátták a fényképezőgépet, ezért oda pótlólag Compact Flash kártyát helyezhetünk, akár 128Mbytosat is, amiben már 768db 900x600-as kép elfér, ez nem lebecsülendő. Természetesen, ha bővítő kártya van a gépben, akkor ahhoz a beépített memóriamennyiség hozzáadódik, így pl. egy 64Mbytos elfogadható árú modullal 72Mbyte tárterület áll a rendelkezésünkre.

A DX sorozathoz már dokkoló állomást is kínál a gyár opcionálisan. Ezzel tölthetjük a kamera akkumulátorait (2 db AA méretűről üzemel, amit mellékelnek a készülékkel) és egyetlen gomb megnyomásával hozzáfér a fényképezőgép memóriájához és a képeket elküldi a számítógépünknek. Ha nincs ilyen állomásunk, akkor külön töltővel kell gondoskodni az akkumulátorok töltéséről, vagy használhatunk alkáli elemeket is.

Beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik. Ez elég meglepő egy fényképezőgéptől, mert ez nem videokamera. De szükség esetén annak is használhatjuk, 320x240 vagy 160x120-as felbontással és 20fps sebességgel felvevőnek is használhatjuk. A felvétel hossza csak a memóriától függ a beépített 8Mbyte 5 másodpercre elegendő, értelemszerűen ha egy 128Mbytos modul van benne azzal majdnem másfél percet rögzíthetünk. De van Video és Audio kimenete is, úgy már csak a PC háttérterületének a méretétől függ az időtartam.

USB-n keresztül tölthetjük le a képeket. Mozgó képeket NTSC vagy PAL formátumban rögzíthetjük, ezt be kell állítani a felvétel előtt.

0.5 méternél közelebbi tárgyak esetén már elmosódik a kép, de ha ilyen távolságról alkalmazzuk a 6x-os nagyítást, akkor a kijelzőn már úgy látjuk, mintha az kb. 8cm-re lenne.

 

A gép hátulja is csinosra sikeredett. A lencsét mechanikusan el kell reteszelni használat után, ezzel megóvhatjuk az esetleges karcolódástól és a portól. Egy picit nehezebb a készülék, mint a kisebb DX3500-as testvére, elemek nélkül 230 grammot nyom.

A képek letöltéséhez USB-vel rendelkező legalább 200MHz-es processzorú gép szükséges minimum 64M RAMmal és 70M szabad HDD területtel. De szükség van egy CD meghajtóra is a szükséges programok telepítéséhez és egy legalább 16 bit színmélységű videokártyára.

A készülékhez jár egy Audio/Video kábel, USB kábel, 2db AA méretű Lítium elem, szoftver és dokumentáció. Opcionálisan vásárolható hozzá töltő adapter és dokkoló állomás. Az elemek töltéséhez elég az egyik, mert a dokkoló egység a képek letöltésén kívül a töltést is megoldja. Egyenlőre ez elég drága kb. a készülék árának harmadába kerül.

A 30mm-es lencsék helyett 37mm-eset is alkalmazhatunk, az is opcionális, de ehhez külön adapter/átalakító szükséges, így az optikai nagyítást fokozhatjuk.

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95