FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Nyomtató)
·  HP PhotoSmart 1000
·  HP640-es nyomtatóteszt
·  Canon BJC 2100 tesztje
·  Apollo P-2200 nyomtató
·  HP 930C nyomtató tesztje I. rész
·  Minolta PagePro 1100L lézernyomtató
· Termékbemutatók > Nyomtató
· HP 930C nyomtató tesztje II. rész
Dátum : 2001-03-23 17:05:20
Szerző : gigahertz


Megpróbálom bemutatni mire képes a HP 930C nyomtató színes fotónyomtatásakor. Ezért szkenneltem 1200dpi-val egy fényképet, majd kinyomtattam fotópapírra, majd ismét ilyen felbontással szkenneltem végül nagyítottam, íme a választott kép:

És itt a nyomtatás eredménye:

Lényegi különbségek csak az apró részletekben vannak. Igaz ezzel a megoldással a szkennelés hibája a második esetben fokozott mértékben jelentkezik, de nézzük meg a Eiffel torony makettjének szerkezetét a kétféle képnél.

Felül a nyomtatott, alul a fotó nagyított képe látható. Noha ha valakinek a kezébe adunk egy ilyen fényképről nyomtatott képet, mondhatjuk, hogy fotóminőségről van szó, mert csak erős nagyítás után fedezhető fel a nyomtatás hibája.

És ha egy emberi arcot kinyomtatunk és a bőrt erősen felnagyítjuk, akkor ezt az eredményt kapjuk:

Ha figyelmesen megnézzük, akkor látható, hogy több pötty van egymáson, így több szín és élesebb kép érhető el. Ezzel a színkeverési technikával érhető el, hogy nem 5 vagy 6 alapszínből kell kikeverni az adott színt, hanem elég három is, és így nyomtatópatront sem kell cserélni. Tehát a színes nyomtatás terén is jól vizsgázott a készülék.

A nyomtatási sebességet is mértem. A használati útmutató 9 lap/perces eredményről írt, ez azt jelenti, hogy 6.66 másodperc szükséges egy lap kinyomtatásához. Egy 2300 karakter tartalmazó Word dokumentumot nyomtattam ki, mely vegyesen tartalmazott hosszú és rövid sorokat. Így egy lap kinyomtatásához a leggyorsabb üzemmódban 9 másodpercre volt szükség. A nyomtatási sebességet a következő táblázatban foglalom össze.

Gyors nyomtatás (vázlat) 300x600dpi

9 márodperc/lap

Normál nyomtatás 600x600dpi

16 másodperc/lap

Legjobb minőségű nyomtatás 600x600dpi

20 másodperc/lap

A nyomtatás megkezdése előtt átlagosan 7 másodpercet kellet várakozni. A készülék 4MB-os memóriával rendelkezik.

Színes nyomtatás esetén, legjobb felbontást választva egy A4-es oldal 6 perc alatt készül el, de előtte 4 percet kell várakozni, ennyi ideig tart az adatok áttöltése.

A nyomtató terhelhetősége 2000 lap/hó a leírás szerint, tehát nem érdemes nagy forgalmú üzletben, pl. számlanyomtatónak használni. Csak az IEEE1284-as párhuzamos porton keresztüli nyomtatást volt alkalmam kipróbálni. Nyílván USB csatlakoztatással a nyomtatás előtti várakozási idő rövidebb.

A lapadagolójára 100 A4-as papírt helyezhetünk egyszerre, de a gyűjtőtálca 50 lap befogadására is alkalmas. Mivel a fólia vastagabb, abból csak 25 helyezzünk egyszerre a lapadagolóba. Táblázatosan összefoglaltam, hogy milyen lapból hány darab tehető a lapadagolóba:

Papír

Darabszám

Ívpapír

100

Szalag papír

20

Boríték

15

Kártya

30

Üdvözlőkártya

5

Fólia

25

Címke

20

A nyomtató támogatja a poszter nyomtatási lehetőséget, valamint a kétoldalas nyomtatást. Utóbbi esetben csupán annyi dolgunk van, hogy miután a nyomtató a páratlan oldalakat kinyomtatta a lapokat át kell helyezni az alsó lapadagolóba. Semmiféle forgatás nem szükséges, egy mozdulattal elvégezhető. Szürkés árnyalatú nyomtatás is lehetséges, ezzel festéket spórolhatunk meg. Ugyan a betűk nem lesznek annyira sötétek, de a festék megtakarítás nagyjából 30%-os lehet.

A nyomtató a tesztelés során nem gyűrte a lapokat, mindegyiket helyesen fűzte be. Ezt a mérést 100 üres lap "nyomtatásával" mértem, ebben az esetben csak az volt a cél, hogy ha a maximális mennyiségű ívpapír van a tálcán, akkor a lapadagoló helyesen működik-e? A tervezők különös figyelmet szentelnek a lapadagoló kialakításának, mert nincs annál bosszantóbb, mint egy begyűrt papírt kivenni.

A nyomtatón három gomb illetve három led található. A ledekkel az aktívállapotot, az esetleges hibát illetve a festék vészesen alacsony szintjét jelzik. Két gomb egyidejű megnyomásával a nyomtató egy teszt képet nyomtat. Nyomtatás közben a nyomtatás bármikor felfüggeszthető a középső gomb megnyomásával. Erre akkor lehet szükség, ha nem azt nyomtatja a nyomtató, amit szeretnénk, így nem fogy feleslegesen a festék.

És végül a készülék legfontosabb adatai:

Nyomtatási mód

Tintasugaras nyomtatás, színesben PhotoREt III-as technológia

Felbontás

vázalt:300x600dpi

normál: 600x600dpi

legjobb: 600x600dpi (2400x1200-nak számít a PhotoREt III miatt)

Nyomtatási sebesség

9 lap/perc, a teszt szerint 6.6 oldal/perc

Interfész

IEEE 1284 párhuzamos és USB

Festékkazetta

HP C6578D színes (21ml)

HP 51646G fekete (19ml)

Tápellátás

220-240 Volt 50-60Hz

Fogyasztás

2 Watt standby állapotban

25 Watt maximálisan nyomtatás közben.

Súly

5.72kg

Meghajtóprogramok

Microsoft Windows 3.1, 9x és NT4.0 és Windows 2000

Memória

4MB

Zajszint

59dB (rendkívül csendes)

Tartozék

Párhuzamos kábel, telepítő program, színes és fekete festékkazetta, használati útmutató és garanciajegy.


Kapcsolódó hírek/cikkek:
Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
HP 930C nyomtató tesztje I. rész


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95