FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
· Hírek > Internet
· A Nokia bemutatja az üzletembereknek szánt új kommunikátort
Dátum : 2004-03-01 17:33:53
Szerző : gabrillo


A Nokia 9500 Kommunikátor a vezető informatikai vállalatok új megoldásaival és támogatásával kibővíti az üzleti mobilitás világát.



A Nokia a vállalati felhasználók számára tervezett új mobilsorozatának első tagjaként piacra dobott készülék bemutatásával ismét alátámasztotta a vállalati mobilitás mellett vállalt elkötelezettségét. Az új Nokia 9500 Kommunikátor az egyik első olyan készülék a piacon, amelyet a személyre szabhatóság, a kezelhetőség és a biztonság szempontjából a vállalati informatikai szakemberek igényeinek megfelelően terveztek. Az E-GPRS-t (EDGE-et) és Wi-Fi 802.11b-t támogató, háromsávos kommunikátor a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben. A Nokia 9500 Kommunikátor (nem támogatott) ára Európában várhatóan 800 euró körül mozog majd.

Az új, üzleti felhasználóknak készült kommunikátor sorozat bemutatásával a Nokia közelmúltban létrehozott Enterprise Solutions üzleti csoportja elindította azt a bővítési folyamatot, amelynek eredményeképpen a Nokia üzleti célra optimalizált terminálok széles választékát felvonultatja majd fel.

"A Nokia mindenkinél jobban érti a mobilitás lényegét" - mondta Mary McDowell, a Nokia Enterprise Solutions frissen kinevezett alelnök-igazgatója. "A Nokia 9500 Kommunikátor a Nokia mobil csatlakozás és biztonságosság terén szerzett tapasztalatát egyesíti a cég vállalati ügyfelek igényeire vonatkozó, és a kulcsfontosságú, a használhatóságot érintő tudásával. Ennek köszönhetően született meg az első olyan mobilkészülék, amely gyors és mindenhol elérhető hozzáférést biztosít a vállalati szolgáltatásokhoz, és amelyet a vezető informatikai cégek bevált alkalmazásai és szoftverei támogatnak."



A legfontosabb funkciók és szolgáltatások
A mobil szakemberek a készülék első kommunikátor-családjába tartozó, korábbi változataihoz hasonlóan a Nokia 9500 Kommunikátorral is zsebre tehetik a legnépszerűbb irodai alkalmazásokat, például az elektronikus levelezést, a személyes információkezelést, a böngészést, a vertikális vállalati alkalmazásokat, sőt, a dokumentum-, táblázat- és prezentáció-készítést is, így menet közben is hasznosan tölthetik idejüket. A Nokia 9500 továbbá támogatja a Pc-vel történő szinkronizációt is. A 222 gramm (7.83 oz.) tömegű készülék további szolgáltatásai között megtalálható még:

  • Háromsávos GSM-kapcsolat (két változatban: 900/1800/1900 MHz és 850/1800/1900 MHz)
  • GPRS/EGPRS (EDGE)
  • Wireless LAN IEEE 802.11b
  • Symbian operációs rendszer 7.0S platform J2ME Personal Profile környezettel
  • Beépített VGA kamera és multimédiás üzenetküldés
  • Bluetooth audio- és adattámogatás
  • USB csatlakozás (Nokia adatkommunikációs kábel DKU-2)
  • 80 MB üres felhasználói memória
  • Kettő darab, színes (65 ezer színt megjelenítő) kijelző:
    - 640x200 pixel (képpont), Series 80 felhasználói felülettel
    - 128x128 képpont, Series 40 felhasználói felülettel
  • E-mail: IMAP4, POP3, SMTP, SyncML
  • Biztonság: SSL/TLS, IPSec, VPN
  • Böngészés: HTML/XHTML, HTML 4.01, JavaScript 1.3
  • Irodai alkalmazások támogatása: dokumentumok, táblázatok, prezentációk

    Szintén ma mutatták be a kényelmes töltést és a kompatibilis személyi számítógéppel adatszinkronizálást biztosító adatkommunikációs asztali állványt, a Nokia 9500 Kommunikátort az autóban is szilárdan rögzítő mobiltartót (Mobile Holder), valamint a külső antennához kapcsolatot biztosító antennacsatolót (Antenna Coupler). Az egyéni ízlések kielégítésére különböző színű borítások kaphatók majd.

    Interoperabilitás és kompatibilitás
    A jelenlegi informatikai infrastruktúrákkal kompatibilis Nokia 9500 Kommunikátor az éteren át biztosított adatforgalom révén támogatja a távoli felügyeletet, illetve használata és személyre szabása során a személyi számítógépes eszközöket. A készülék emellett a rendszer-felügyeletet és a telepítést megkönnyítő, költséghatékony, egyszerűen karbantartható, és gyakran frissített készülékparkot biztosít az informatikai szakemberek számára. A Symbian operációs rendszer 7.0 változatán, a Java™ Personal Profile-on és a MIDP2.0-n alapuló Nokia 9500 Kommunikátor elterjedt és elismert alapot kínál az innovatív megoldásokat létrehozó fejlesztők számára.

    Biztonságos mobilkapcsolat
    A Nokia 9500 Kommunikátor a szabványokon alapuló biztonsági megoldások széles skáláját támogatja. Az adatforgalmat szabványos virtuális magánhálózat (VPN)-megoldások sora biztosíthatja hatékonyan. A Nokia Security Service Manager-ből és a Nokia Mobile VPN Client-ből felépülő Nokia Mobile (VPN) megoldás például a létező vállalati infrastruktúrába integrálja, és mobilkészülékekre is kiterjeszti az IPSec VPN-t. A Symantec emellett egy fejlett, telefonhálózaton át frissíthető, egyedülálló mobil tűzfal és vírusölő megoldást is bemutat. A Nokia 9500 Kommunikátor további olyan kulcsfontosságú szolgáltatásokat is támogat, mint a készülékzár és az internet-alapú alkalmazásoknál használható Secure Socket Layer (SSL) kódolás.

    Az informatikai iparág széles körű támogatása
    A vezető vállalati információ-, és kommunikáció-technológiai gyártók máris kifejezetten az új platformra készült alkalmazásokkal és szoftverekkel támogatják az új kommunikátor sorozatot. A Nokia ezen vállalatokkal folytatott szoros együttműködése eredményeképpen a vállalati ügyfelek számára a kategóriában legjobb megoldások születnek majd, amelyek segítségével az üzletemberek mobilkészülékekről irányíthatják üzleti folyamataikat, és távolról is hatékony és biztonságos kapcsolatot létesíthetnek a már létező informatikai infrastruktúrával.

    A Nokia 9500 Kommunikátor sorozat támogatását már bejelentő vállalatok között szerepel:

  • Cap Gemini Ernst &Young - @Anyplace Mobility Offerings
  • Cisco Systems, Inc. -Wireless LAN infrastruktúra interoperabilitás
  • Computer Associates - egyközpontú kiegészítő információ menedzsment
  • Fujitsu - informatikai szolgáltatások és megoldások
  • HP - mobil nyomtatási megoldások
  • IBM- az IBM WebSphere Everyplace Embedde szoftverkínálat Nokia kommunikátorra optimalizált változata
  • Oracle - Access to Oracle Collaboration Suite - e-mail, állományok, naptár, webkonferencia, fax, stb.
  • SAP AG - a mobil üzletág számára készült SAŽ megoldások révén kíván támogatást biztosítani
  • Symantec - mobil eszköz Internet biztonságos megoldások, beleértve a tűzfalat és a vírusirtót

    Fejlesztők támogatása világszerte
    A Forum Nokia, a Nokia világszerte ismert fejlesztési programja számos eszközt biztosít az új Nokia 9500 Kommunikátorra vállalati alkalmazásokat tervező fejlesztők számára. A készülék bemutatásakor a Nokia Communicator SDK 1.0 Beta for Symbian OS 7.0s, a Nokia Communicator MIDP SDK 1.0 Beta for Symbian OS 7.0s, valamint a Personal Profile Plug-in 1.0 Beta for Nokia Communicator áll az érdeklődők rendelkezésére. A fejlesztők több mint 20 olyan jelentéshez és dokumentumhoz is hozzáférhetnek, amelyek a Nokia 9200 Kommunikátoron elérhető programok, valamint a már létező Series 90 alkalmazások Nokia 9500 Kommunikátorra történő átvitelével foglalkoznak, illetve útmutatóul szolgálnak a vállalati fejlesztésekhez. További információért, és ezen anyagok letöltéséért látogasson el a www.forum.nokia.com/9500 oldalra!

    Forrás : Nokia

    Kapcsolódó hírek/cikkek:
    Nokia vérfrissítés: 6610i


  • Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106