FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
·  Forgalomarányos ADSL a Matávtól
· Hírek > Internet
· Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
Dátum : 2005-06-22 01:03:57
Szerző : FarkasP


A Linksys részleg elsõ felvásárlási akciója tapasztalt szakemberekkel és IP alapú hangátviteli (VoIP) technológiával bõvíti a vállalatot...

A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodás született a kaliforniai székhelyû, VoIP specialista Sipura Technology, Inc. megvételérõl. A tranzakció az otthoni és kis irodai vezeték nélküli, illetve hálózati hardvereszközök elsõ számú szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi elsõ cégfelvásárlása. Kutatások szerint a jelenlegi 8 millióról 2009-re közel 60 millióra nõhet azok száma, akik otthoni szélessávú internetkapcsolatukat VoIP technológián alapuló telefonálásra használják.

A fogyasztói VoIP-termékek gyártásában élenjáró Sipura jelenleg a Linksys hálózati VoIP-eszközeinek egyik legfontosabb technológiai szállítója. Értékes technológiáján és ügyfélkapcsolatain kívül a cég alapos VoIP-ismeretekkel felvértezett gárdája a Linksys hang- és videoátviteli, valamint egyéb területeken tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bõvítésében fog szerepet játszani.

A megállapodás szerint a Cisco közel 68 millió dollárt fizet a Sipuráért részvényekben és opciókban. A szokásos szerzõdéskötési feltételek szerint létrejövõ ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követõen, várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének július 30-ával végzõdõ negyedik negyedévében kerül sor.

A VoIP fogyasztói piaca gyorsan bõvül, hiszen a független vagy korábban monopolhelyzetben lévõ távközlési és kábeltársaságok egyre újabb internetes telefonálási ajánlatokkal jelennek meg a piacon. A Synergy Research Group, az egyik vezetõ piackutató cég jelentése szerint a világon jelenleg csaknem 8 millió fogyasztó használja otthoni szélessávú internetkapcsolatát VoIP technológián alapuló telefonálásra. A Synergy várakozásai szerint ez a szám 2009-re az 58,9 milliót is elérheti.

„A VoIP-üzletág a Cisco és a Linksys számára nem csupán növekedési szempontból stratégiai jelentoségû, de új fejlesztések elõtt is utat nyit. A Sipura felvásárlása egyrészt megerõsíti a Linksys vezetõ pozícióját a gyorsan bõvülõ VoIP-piacon, másrészt megfelel annak a stratégiának is, miszerint a cég bizonyos termékkategóriákban bõvíteni kívánja belsõ kutatás-fejlesztési lehetõségeit” – nyilatkozta Charles Giancarlo, a Cisco technológiai igazgatója és a Cisco-Linksys elnöke. „A Cisco elkötelezte magát a fogyasztói hangátviteli termékek fejlesztése mellett. A Sipura akvizíciója a cég ezen szerepvállalását támasztja alá” – tette hozzá Giancarlo.

A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon stratégiájával, amely szerint a cég technológiai bázisának bõvítését, illetve az új termékek piacra kerülésének felgyorsítását akvizíciókkal is igyekszik támogatni. A Sipura megvétele megerõsíti a Linksys vezetõ szerepét a dinamikusan fejlõdõ fogyasztói, valamint otthoni irodai VoIP-piacon.

A fogyasztói és otthoni irodai piacra szánt többvonalas IP-telefon mellett a Sipura neve fémjelzi azt a technológiát is, amelyet a piacvezetõ VoIP-adapterekben hasznosítanak. A Sipura technológiáját a Linksys jelenleg bizonyos analóg telefonadapterekben, telefonportokkal rendelkezõ vezetékes, illetve vezeték nélküli útválasztókban, valamint egyéb VoIP-termékekben használja fel.
A Sipura jelentõs üzleti kapcsolatokat épített ki a vezetõ VoIP-szolgáltatókkal. A Linksys e szolgáltatókon kívül saját hagyományos kiskereskedelmi csatornáin át kívánja eljuttatni a Sipura VoIP termékeit az egyéni, illetve az otthoni irodai felhasználókhoz.

Forrás : Cisco Systems


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106