FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
·  Forgalomarányos ADSL a Matávtól
· Hírek > Internet
· Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
Dátum : 2006-02-02 21:27:25
Szerző : Matteo


A TVnet most is az első egy új lakossági internetszolgáltatás elindításában.

2006. január 31., Budapest – Elsőként teszi elérhetővé az ADSL 3G harmadik generációs internetszolgáltatását lakossági és üzleti felhasználóknak a hazai piac egyik legdinamikusabban fejlődő internetszolgáltatója, a TVnet Kft. Egyéni ügyfeleknek, hűségnyilatkozat vállalása nélkül, 1024 Kbit/sec elérést biztosító ADSL 3G alapcsomagot havi 6 240 forinttól kínálja a cég, de igény szerint rekordsebességgel, akár 24 Mbit/sec-mal is lehet száguldani a neten. A TVnet 800 millió forintos beruházással alakította ki az ADSL 3G technikai hátterét, amelyhez az eszközöket az Allied Telesyntől vásárolta. Az ADSL 3G holnaptól élesben indul Budapest területén*, és a tervek szerint féléven belül a nagyobb vidéki városokban is elérhető lesz. Az új szolgáltatás révén a TVnet az év végére várhatóan megduplázza meglévő ügyfeleinek számát.

A TVnet újonnan bevezetésre kerülő harmadik generációs, szélessávú, korlátlan letöltést biztosító, átalánydíjas internetszolgáltatása nem csak a lakossági és üzleti internetkapcsolatok sebességét, de az internethasználat terjedését is felgyorsítja majd a hazai piacon. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a TVnet saját hálózatán nyújtja az ADSL 3G szolgáltatást, ez pedig rugalmasabb ügyfélkezelést, minőségi szolgáltatást és alacsony árszínvonalat biztosít.
Az ADSL 3G használói nemcsak pillanatnyi előnyhöz jutnak más internetszolgáltatók ügyfeleivel szemben, hanem hosszú távú garanciát kapnak arra, hogy az általuk igénybevett szolgáltatás folyamatosan fejlődik és megtartja vezető helyét az igencsak kiélezett hazai versenyben: a rendkívül nagy sebesség mellett a TVnet korlátlan adatforgalmat biztosít, hűségnyilatkozat vállalása nélkül, elengedi a belépési díjat, és „fúrás-faragás” nélküli, egyszerű beszerelést kínál a megrendelőknek. Mindezeket az előnyöket a cég meglévő ADSL előfizetői úgy vehetik igénybe, hogy nem kell többet fizetniük az eddigi tarifánál, ám a sávszélesség a többszörösére nő.* Az új előfizetők a TVnet ADSL 3G szolgáltatását a piacvezető internet-szolgáltatók árainak közel feléért vehetik igénybe. (A 1024 Kbit/sec sebességet biztosító induló csomag havi bruttó 6.240 forintba kerül, hűségnyilatkozat nélkül.)
„A jelenlegi felmérések szerint az internet-penetráció hazánkban 18-19% körüli” – nyilatkozta ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója. „2006 végére ez az érték a 30%-ot is elérheti, feltéve, ha az ADSL-szolgáltatások hazai tarifája jelentős mértékben csökken.” A szolgáltatás megteremti annak a lehetőségét is, hogy a TVnet saját újításai és fejlesztései – így pl. a saját „triple play” szolgáltatások, azaz az internetalapú hang, kép, és multimédia továbbítás –, a lehető legrövidebb időn belül juthassanak el az ügyfelekhez.
A TVnet ADSL 3G használatával a lakossági előfizetők a leggyorsabb csomaggal 6,5 Mbit/sec, az üzleti ügyfelek pedig 16 Mbit/sec sebességgel netezhetnek. (A technológiai lehetőségek alapján akár 24 Mbit/sec-ra is emelhető ez az érték.) A folyamatos rendelkezésre állás biztosításának érdekében a teljes, 800 millió forintos induló beruházás legnagyobb részét minőségi technikai eszközök beszerzésére fordította a TVnet. A cég az ADSL 3G szolgáltatásához szükséges berendezéseket a világ öt legnagyobb hálózatieszköz-gyártójának egyikétől, az Allied Telesyntől vásárolta. A szolgáltatás támogatási hátterét a vállalat jelentősen kibővített ügyfélszolgálata, valamint újonnan létrehozott 20 fős műszaki csapata adja.

Technikai eszköz-háttér az Allied Telesyn-től

Az Allied Telesyn a TVnet ADSL 3G szolgáltatásai alapjául az iMAP (Integrated Multiservice Access Platform) termékcsalád legnagyobb tagját, az iMAP 9700-ast helyezte üzembe 2005. novemberében az iMG (Integrated Multiservice Gateway) termékcsaláddal együtt.
Az iMAP 9700-as a TVnet oldalán koncentrálja a felhasználói kapcsolatokat, míg az iMG az otthoni előfizetők kapcsolódási pontja. A Heavy Reading független hálózati eszköz tesztelő cég tanulmánya szerint az Allied Telesyn iMAP termékei világelsők a kategóriájukban, rendkívül sok technológiai újdonságot sorakoztatnak fel és kiemelkednek a mezőnyből, kapcsolókapacitásuk révén. Mindezek – a független tesztlabor által kiemelt elemek – rendkívül fontosak a közeljövőben hazánkban is megjelenő „triple play” szolgáltatások elterjedése szempontjából. Az Allied Telesyn számos széles sávú hálózat kiépítésével kapcsolatos referenciával rendelkezik világszerte és az itt szerzett tapasztalataival hozzájárul a TVnet ADSL 3G szolgáltatásainak zökkenőmentes bevezetésében.
Az iMAP termékcsalád az iMG termékekkel rendszerbe állítva – mint ahogy ez a TVnet-nél is megvalósul – szétosztja a terhelést a hálózaton, így nem alakulhat ki kritikus terhelés a hálózat egy-egy csomópontjában. Ez segíti az egyenletes és megbízható üzemeltetést, mely kiszámíthatóbb, stabilabb alapot nyújt a multimédiás alkalmazások számára is. Az eszközök a „hagyományos” ADSL mellett alkalmasak az ADSL 2+, azaz a TVnet ADSL 3G szolgáltatásához szükséges technológia biztosítására. Ez a technológia, az elérhető sávszélesség, valamint az iMAP rendszerek QoS és egyéb forgalomszabályozási lehetőségei, önmagában elérhetővé tennék az ADSL vonalakon keresztüli digitális TV sugárzást, online videotéka (Video on Demand), virtuális video rekorder vagy pl. időeltolásos TV adás szolgáltatását is. Ezen szolgáltatások bevezetéséhez azonban még számos jogi, illetve egyéb piaci korlátnak kell leomolnia.

Lendület és dinamizmus

A TVnet nem először jár egy lépéssel versenytársai előtt a hazai piacon. A cég 1996-ban elsőként indított Kábelnet szolgáltatást Budapesten, 2001-ben pedig első alternatív szolgáltatóként biztosított szélessávú (ADSL) internetszolgáltatást a fővárosban. A 2005 novemberében megkezdett tesztidőszak után – most ugyancsak a többiek előtt – kínálja az ADSL 3G szolgáltatást a fővárosi lakosság számára, amelyet tervei szerint féléven belül a vidéki nagyvárosokban élőknek is elérhetővé tesz.
„A közel kétszáz internet-szolgáltató túl sok a hazai piac méretéhez képest, Magyarországon csupán négy-öt szolgáltatóra lenne szükség, amelyek meghatároznák a hazai internetes fejlődés irányát és tempóját. Mindenesetre a mi célunk az, hogy néhány éven belül az elsők közé kerüljünk” – fűzte hozzá ifj. Lengyel Tibor.
A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát, és ezt tervezi 2006-ban is. Ügyfeleinek száma ugyancsak erőteljesen nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végén pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at. A TVnet célja, hogy ügyfélszáma 2006 végére megkétszereződjön és megközelítse a 30 000-et.

Forrás : TVNet Kft.


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106