FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
·  Forgalomarányos ADSL a Matávtól
· Hírek > Internet
· A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
Dátum : 2005-03-09 19:17:20
Szerző : Matteo


A napokban több olyan hír is megjelent a magyar médiában, mely szerint az Invitel, a Microsoft Corporation kérése alapján, letiltotta néhány előfizetőjének ADSL hozzáférését.

A hírek szerint a szolgáltatás letiltásának indoka az volt, hogy a Microsoft Corporation az adott előfizető gépén illegális szoftverhasználatot észlelt.

Az ügy hátterének, jogi és biztonsági okainak feltárása érdekében a Microsoft Magyarország szeretne pontos tájékoztatást nyújtani az ügyben, ezért a következőkben fejti ki azzal kapcsolatos állásfoglalását:

A Microsoft Corporation, mint szoftvergyártó, és mint az MSN portál tulajdonosa, iparági kapcsolatain keresztül tudomást szerzett arról, hogy néhány weboldal-üzemeltető olyan eszközöket tett elérhetővé honlapján, amelyek megkönnyítik a Microsoft szoftvereinek illegális terjesztését, és lehetővé teszik az azokkal való visszaélést. Az illegálisan terjesztett eszköz, amiről a konkrét esetben szó van, egy kulcsgenerátor program, amely hamis Microsoft termékkulcsokat állít elő. Az ilyen módon előállított – hamis – kulcsok révén pedig lehetőség nyílik a licenccel és eredeti kulcsokkal nem rendelkező szoftverek aktiválására. Tapasztalataink alapján, ezen hamis termékkulcsok segítségével illegális szoftvereket aktiválnak, amelyeket a gyanútlan felhasználóknak eredeti, legális termékként adnak el.

A Microsoft Corporation információi szerint az Invitel néhány – szóban forgó – előfizetője, adott IP-címekről, adott időpontokban elérhetővé tette a Microsoft termékeinek aktiválását segítő kulcsgeneráló programot. A program segítségével előállíthatók azok a véletlenszerű alfanumerikus kulcsok, amelyek számos Microsoft-termék – többek között a Windows XP Professional, a Microsoft Office XP és a Windows Server 2003 – mennyiségi licenckonstrukciókban forgalmazott és dobozos változatainak, telepítés utáni aktiválásához szükségesek.

A tudomására jutott információk alapján, szellemi tulajdonjogainak védelmére történő hivatkozással, a Microsoft Corportaion jogi képviselője útján felkérte az érintett szolgáltatót, az Invitelt, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket a törvénybe ütköző tevékenység mielőbbi felfüggesztésére, a kulcsgenerátor szoftver webről történő eltávolítása, vagy az ahhoz történő hozzáférés megakadályozása útján.

A Microsoft tiszteletben tarja más személyek szellemi tulajdonhoz való jogát, és elkötelezett az iránt, hogy jóhiszemű felhasználóit és partnereit megóvja az illegális szoftverek, úgy jogi mint a használatot akadályozó, negatív hatásaitól.

Forrás : Microsoft


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95