FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
·  Forgalomarányos ADSL a Matávtól
· Hírek > Internet
· Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
Dátum : 2005-07-25 18:41:20
Szerző : Daywalker


Az Intel Corporation és a France Telecom / Orange július 18-án, Pau-ban, a Tour de France ideje alatt tesztüzembe helyezte az előzetes WiMAX szélessávú vezeték nélküli technológiát.

Több száz nemzetközi újságíró és más akkreditált személy élvezhette a gyors és egyszerű internetes hozzáférést, a Wi-Fi hotspotokon keresztül a WiMAX-hálózatra csatlakozva. Ezen megoldás lehetővé tette az alacsony költségű, szélessávú internetes elérhetőséget a sajtóközponthoz, ahonnan a világ minden tájára továbbíthatták a híreket, minden szerkesztőségi irodába. A szélessávú szimmetrikus csatlakozási lehetőségek által a DSL csatlakozáshoz képest gyorsabbá és egyszerűbbé vált a hírek feltöltése; így a sajtó munkatársai gyorsabban és hatékonyabban juttathatták célba a multimédiás megoldásokban gazdag információkat is.


A Tour de France további állomásain a France Telecom / Orange munkatársai egy éjszaka alatt állították fel a technikai felszerelést, hiszen a WiMAX által biztosított a hordozhatóság és a gyors installálás (akár 1 órán belül), anélkül, hogy időigényes kábelezésre lenne szükség.


A WiMAX tesztüzem által az újságírók az internethez csatlakozhattak az utak mentén felállított hotspotok által. Az Alvarion által biztosított, Intel-alapú előzetes WiMAX felszerelés szélessávú vezeték nélküli csatlakozást biztosított a Tour de France-ot követő mintegy 450 újságíró számára, az Intel Centrino mobil technológiával bevizsgált France Telecom / Orange Wi-Fi hotspotok segítségével.


Az Intel és a France Telecom / Orange együttműködése új lehetőséget jelent a szélessávú vezeték nélküli hozzáférések terén.
"Elégedettek vagyunk a teszt eredményeivel, hiszen a Tour de France információs központja demonstrálta, hogy a WiMAX valóban működik", mondta Gilles Karolkowski, az Intel WiMAX marketing igazgatója.



A teszt a WiMAX több előnyét is jól példázta:



* A már létező technológiákkal való megfelelő együttműködés
* Egyszerű és gyors installáció
* Hordozhatóság a Tour de France idején
* Rugalmasság a szolgáltatás színvonala terén
* Erőteljes infrastruktúra a fontos alkalmazásokhoz





A Pau-i WiMAX teszt sikeres volt, így az Intel a 2006-os Tour de France idején is szeretné kipróbálni a technológiát.



A WiMAX a Worldwide Interoperability for Microwave Access kifejezés rövidítése, valamint egy szabványosított IEEE vezeték nélküli technológia, amely kiegészíti a DSL és kábel-technológiákat a szélessávú Internet-elérés otthoni és üzleti felhasználókhoz való eljuttatásában. Az Intel és a France Telecom / Orange együttműködnek ezért, hogy a jövőben továbbra is alkalmazzák ezen technológiát.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106