FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Világtérkép a vírusokról
·  Repüljön a TVNet fedélzetén ADSL 3G sebességgel!
·  ADSL2 szolgáltatás a PanTel jóvoltából
·  Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park
·  Jogszerű és ügyfelei érdekét szolgálja a T-Online
·  Netért nyílt levél T-Online ügyben
·  Felmondott a legnagyobb letöltőknek a T-Online
·  Újabb biztonsági probléma a Cisconál
·  Az Intel sikeres Wimax-tesztje a Tour de France alatt
·  Gamer Online szerverbérlési lehetőség
·  Megújult a [freemail]!
·  Pakisztán internet nélkül maradt
·  Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén
·  Európai digitális könyvtár a világhálón
·  Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést
·  Megszűnt Magyarország egyik lejobb és legnépszerűbb online játék oldala
·  Szélessáv 5 ezerért?
·  A Microsoft Corporation állásfoglalása a felhasználók internet hozzáférésének letiltásával kapcsolatosan
·  Matáv: 200 ezer ADSL
·  A UPC módosítja az Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF)
· Hírek > Internet
· A Microsoft új technológiája segít távol tartani a kéretlen leveleket.
Dátum : 2003-11-22 10:38:04
Szerző : gabrillo


A Microsoft Research szabadalmaztatott, SmartScreen nevű spamszűrő technológiáját a Microsoft minden e-mail platformján alkalmazni fogják, része lesz a Microsoft Exchange új intelligens üzenetszűrőjének is.

A Microsoft Corporation a COMDEX Las Vegas 2003 kiállításon bejelentette, hogy a vállalat kéretlen levelek elleni összehangolt erőfeszítéseinek részeként a Microsoft mindegyik e-mail platformján bevezetik a SmartScreen nevű spamszűrő technológiát. A Microsoft® Research fejlesztőmunkájának eredményét dicsérő SmartScreen technológia első változatai már megjelentek az Outlook® 2003-ban, illetve az MSN® 8 és a Hotmail® levelezőszolgáltatásban, és rövidesen elérhető lesz az Exchange Server 2003 új bővítményeként is, Microsoft Exchange Intelligent Message Filter (intelligens üzenetszűrő) néven.
A SmartScreen technológia a legkorszerűbb spamszűrési eljárásokból épül fel, ezekkel egészíti ki a különböző termékeket és eszközöket, segítséget nyújtva a vállalati és egyéni e-mail felhasználóknak ahhoz, hogy megvédjék magukat az egyre hömpölygő spamáradattól. Spamnek általában a kéretlenül küldött, nemkívánatos leveleket szokták nevezni, ezt a definíciót a Microsoft úgy finomította, hogy a fogalom alatt a kéretlenül küldött „ömlesztett”, illetve a kéretlenül küldött, hirdetéseket tartalmazó leveleket érti. Az új, szabadalmaztatott technológia a gépi tanulás módszerén alapul: a levelezőprogram felhasználója dönti el, hogy egy levél spamnek minősül-e. Ez a döntés egy visszacsatolási körön keresztül visszajut a szűrőhöz, amely így megtanulja, hogy milyen jellemzők után kutasson. Több százezer Hotmail-előfizető vállalkozott rá, hogy több millió levélről eldöntse, valódi üzenetnek vagy spamnek tekinti-e azokat. Ennek eredményeképpen több mint 500 000 olyan jellemzőt sikerült azonosítani, amelynek alapján a SmartScreen technológia vizsgálja a leveleket. Az Exchange intelligens üzenetszűrője révén az Exchange 2003-at használó vállalatok az említett jellemzők szerint lepontozhatják a bejövő leveleket, és a pontszám alapján még az előtt kiszűrhetik a spamet, hogy elérné a felhasználó postaládáját.

„Az elektronikus levelezést használó ügyfeleink körében napjainkban a spam jelenti az első számú problémát. Be kell látnunk, hogy nem létezik olyan módszer, amely önmagában megoldaná a problémát, de a Microsoft mindent megtesz azért, hogy innovatív új módszerek biztosításával lehetőséget teremtsen a kéretlen levelezésből élők üzletvitelének ellehetetlenítésére” – fejtette ki Ryan Hamlin, a Microsoft spamellenes technológiáért és stratégiáért felelős csoportjának igazgatója. „A SmartScreen technológia azt a célt szolgálja, hogy könnyebb legyen a spamet észlelni, és hogy nehezebben lehessen belőle profitálni, hozzájárulva ezzel, hogy az e-mail továbbra is jól használható, értékes kommunikációs módszer maradhasson. A SmartScreen technológia formájában egységes, nagy hatású spamellenes megoldást biztosíthatunk annak a több százmillió embernek, aki az MSN-t, a Hotmail-t, az Office-t és az Exchange-t használja.”

Becslések szerint a napjainkban küldött elektronikus levelek több mint fele spam. Ez egyrészről súlyosan túlterheli a hálózatokat, másrészről világszerte rengeteg időt, pénzt és erőforrást von el a magánszemélyek és a vállalkozások hasznos tevékenységétől. A spam mélyen kihat az elektronikus levelezés használatára, amint az kitűnik a Pew Internet & American Life nemrégiben közzétett vizsgálatából. E szerint az e-mailt használók 52 százaléka jelezte, hogy a spam csökkentette az általánosságban az e-mailbe vetett bizalmát, 25 százalékuk pedig arról számolt be, hogy a spam egyre növekvő tömege miatt összességében kevesebbet leveleznek a számítógépükről. A spammerek gyakran a kevésbé hozzáértő e-mail felhasználók védtelenségét használják ki, köztük a gyerekekét. Ez pedig valódi veszélyt jelent a magánélet szentségére és a személyes biztonságra nézve.

A Microsoft az elektronikus levelezés védettségét, biztonságosságát, „higiéniáját” és hatékonyságát célzó átfogó erőfeszítése részeként hamarosan egy új, kiszolgálóoldali spamellenes szolgáltatást tesz elérhetővé az Exchange 2003 felhasználói számára, amely szintén a SmartScreen technológián alapul. Az Exchange intelligens üzenetszűrő heurisztikus módszerekkel elemzi a bejövő leveleket, és megállapítja róluk, hogy levélszemétnek minősíthetők-e. A szűrő intelligens, az idő múltával alkalmazkodik a helyzethez, így egyre jobban útját tudja állni a nemkívánatos leveleknek, és egyre kevesebbszer dönt tévesen. Ha a kiszolgálón fut az intelligens üzenetszűrő, a kéretlen levelek javarésze még az előtt elcsíphető, hogy eljutna a felhasználók postaládájába. Az intelligens üzenetszűrő csak az Exchange 2003 változatán működik, így az Exchange Server felügyeleti eszközeinek egységes kezelőfelületéről vezérelhető. Az Exchange intelligens üzenetszűrő 2003 első felében lesz elérhető a Microsoft ügyfelei közül azoknak, akik Frissítési garanciával kiegészített licencet vásároltak az Exchange 2003-ra.

„Úgy tekintek az intelligens üzenetszűrőre, mint a vállalatok és intézmények spamellenes fegyvertárának egyik fontos elemére” – közölte Paul Flessner, a Microsoft kiszolgálóiplatform-divízióját vezető alelnök. „Úgy szerkesztettük meg, hogy kiegészítse és kibővítse a vállalat által esetleg már használt szűrőalkalmazások lehetőségeit, valamint hogy partnereink egyszerűen integrálhassák vele spamellenes alkalmazásaikat, nagyobb védettséget biztosítva a felhasználóknak.”

„A kéretlen levelek problémájának növekedése miatt a felhasználók olyan technológiai megoldásokat keresnek, amelyek nagyobb védelmet nyújtanak” – mondta Enrique Salem, a Brightmail Inc. elnök-vezérigazgatója. Ez a cég a kéretlen levelek elleni technológiák egyik vezető szállítója, amely számos spamellenes kezdeményezés terén működik együtt a Microsofttal. „Az Exchange Server valóban megkönnyítette a hozzánk hasonló vállalatoknak, hogy kiegészítő megoldásokat készítsenek a Microsoft levelezési termékeihez, aminek köszönhetően a felhasználók a manapság elérhető legjobb eszközökhöz és a kéretlen levelekkel szembeni legmagasabb szintű védelemhez juthatnak hozzá. A Microsoft spamvédelmi funkcióinak, illetve a mi kivételesen hatékony és pontos spamellenes termékünknek az együttese nagyon vonzó lehetőséget kínál közös ügyfeleinknek.”

Ezek az új e-mail védelmi és szűrési lehetőségek az Exchange Server 2003 és az Outlook 2003 legújabb biztonsági elemeire épülnek, amelyek segítségével az átjáró és az ügyfélprogram szintjén egyaránt útját lehet állni a kártékony tartalomnak és a kéretlen leveleknek. A biztonságosnak tekintett és a tiltott feladók listája, a tartományimitálás, illetve az Exchange 2003 szerves részét alkotó különböző más spamgátló és -szűrő eljárások segítségével a rendszergazdák a hálózat jó működőképességének megőrzésére fordíthatják figyelmüket, hozzájárulva ezzel a végfelhasználók termelékenységének fokozásához.

Az Exchange 2003 szerkezeti kialakításánál a külső termékekkel való jobb integráció is fő szempont volt. Az átdolgozott víruskereső API (a VSAPI 2.5) és a levél kéretlenségének valószínűségét (spam confidence level, SCL) jellemző tulajdonságot kezelő spamellenes eszköz révén integráltabb és eredményesebb megoldások készíthetők. Az Exchange kéretlen levelek elleni funkcióiról a következő címeken található további tájékoztatás:
http://www.microsoft.com/exchange/techinfo/security/antispam.asp
http://www.microsoft.com/exchange/imf/

A Microsoft a jövőben is jelentős összegeket fog áldozni a spamellenes kutatási és fejlesztési tevékenységekre, hogy újszerű technológiai módszerek állhassanak rendelkezésre a spam problémakörének megoldására. Ha a szereplők tágabb körét tekintjük, a Microsoftnak az a meggyőződése, hogy a kéretlen levelek kérdéskörére csak összehangolt erőfeszítéssel található kielégítő válasz. Ebben a korszerű technológián kívül az iparági önszabályozásra, a felhasználók tájékoztatására, a jó törvénykezésre és a törvénysértő spammerek elleni célzott bűnüldözési és igazságszolgáltatási fellépésre is komoly szerep hárul. A vállalat továbbra is kötelességének tartja, hogy a felhasználókkal, partnereivel, az egész iparággal, az állami és a bűnüldözési szervekkel kialakított nemzetközi együttműködés révén hozzájáruljon a spam felszámolásához. A Microsoft spamellenes stratégiájáról a következő címeken található további tájékoztatás:
http://www.microsoft.com/presspass/events/antispam/
http://www.microsoft.com/spam/


Az Exchange Server 2003 bemutatása

A Microsoft Exchange Server 2003 a Windows Server™ 2003-mal és a Microsoft Office Outlook 2003-mal együttműködve kategóriavezető szolgáltatásokat nyújt az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. Ezeket kivételes biztonság és megbízhatóság jellemzi, valamint könnyen hozzáférhetők, így a fokozódik a vállalati döntéshozatal hatékonysága, javulnak a versengés feltételei. Az Exchange Server 2003 része a Windows Server Rendszernek, a Microsoft átfogó, integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúrájának, amelynek segítségével egyszerűbben lehet agilis üzleti megoldásokat kifejleszteni, bevezetni és üzemeltetni. Az Exchange Server 2003 kulcsszerepet tölt be a Microsoft Office Rendszerben is, az infomunkások munkakörülményeinek továbbfejlesztése terén. Az Exchange Serverrel kapcsolatban a http://www.microsoft.com/exchange/ és a http://www.microsoft.com/hun/exchange/default.mspx címen található további tájékoztatás.


A Windows Server Rendszer bemutatása

A Microsoft Windows Server rendszer integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúra, amely az informatikai rendszer komplexitásának csökkentésével innovatív, az üzleti szükségletek változásaihoz igazodó megoldások elkészítését teszi lehetővé az informatikusok számára. A Windows Server 2003 szilárd alapjára épülő Windows Server Rendszer minden szinten a Microsoft .NET technológián alapuló XML webszolgáltatások szempontjaira összpontosított figyelemmel készült, amelyek segítségével kapcsolat teremthető az információk, az emberek, a rendszerek és az eszközök között. A Windows Server Rendszer alapját egy egységes szoftverarchitektúra alkotja, amely az informatika minden aspektusát átfogja, a tervezéstől kezdve a fejlesztésen és bevezetésen keresztül egészen a felügyeletig és a használatig bezárólag, így teljes körű informatikai infrastruktúrát biztosít az üzemeltetés (biztonság, rendszerfelügyelet, hálózati tárolás), az alkalmazások (adatkezelés és -elemzés, e-business), valamint az infomunka (üzenetkezelés, kommunikáció és csoportmunka) terén. A Microsoft Windows Server System-el kapcsolatban a következő címen található további tájékoztatás:
http://www.microsoft.com/windowsserversystem/ és a
http://www.microsoft.com/hun/windowsserversystem/default.mspx

Forrás : Microsoft

Kapcsolódó hírek/cikkek:
Spamek szűrése szabállyal
SmartScreen


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106