FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (TV tunerek)
·  TV box
·  Winfast TV2000 XP
·  WinFast TV Pro
·  WinTV Go
·  Studio PC TV
· Termékbemutatók > TV tunerek
· Kworld TV tuner
Dátum : 2001-09-03 19:36:48
Szerző : gigahertz


A Kworld KW-TV878-BG TV tuner és tartozékai szerepelnek a fenti képen. Már a típusmegjelölésben is benne van a BG jelzés, ez fontos a norma miatt (ilyen jelzésűek vannak: NTSC, BG, DK, BG+DK, SECAM, PALM, PALN stb.).

Ennek a TV tunernak van távirányítós változata (ezt teszteltem) és van olyan is, amibe az FM vevőt is beleépítették. Nézzük mit ígér a gyártó:

Jellemzők

Megjegyzés

125db TV csatorna vételi lehetősége

Memória korlát

Frekvenciában a kábel/antenna sávját is átfogja

Készíthetünk mozgó illetve álló képet rögzíthetünk.

Külső jelforrás: RF koax, S- Video, Composite

RCA+koax+mini din csatlakozó

Teletext dekóder és szoftver

Videokonferencia lehetőség

Microsoft NetMeeting

Videokamera csatlakoztatási lehetőség

S-Video és Composite

YUV adat formátum

?

NTSC, PAL, SECAM

Nem változtatható

PCI 2.1-es kompatibilitás

Plug and Play

Csak audió kábel jár a tunerhez

AVI formátumú rögzítés

30FPS

Microsoft Video for Windows driver

Direct Draw driver

TV/FM változat

Az FM vevő opcionális

FM sáv: 87,5-108MHz

Távvezérlő

Opcionális

Kompakt kivitel

Jó sok csatlakozót lehet/kell a kártya hátuljához csatlakoztatni. Mint látható az FM vevő hiánya miatt a rádió antenna csatlakozója lemaradt. A csatlakozók sűrűsége miatt néha kissé nehézkes a csatlakoztatás:

Főleg a RF koax és a Line out kimenet van nagyon közel. Egy TV tuner beszerelése után már tekintélyes kábelköteg indulhat ki a PC ház hátuljából!

Távirányító is járhat (opcionális) a TV tunerhez, nézzük:

Elem nem jár hozzá, egyébként két AAA méretű elemmel vagy akkumulátorral üzemelhet. A távirányító használatához egy infra vevőegységet kall csatlakoztatni a tunerhez. Egy kb. méter hosszú kábelből áll, aminek az egyik végén egy jack dugó található, a másikon egy infra vevő némi elektronikával ellátva. Ezt a PC ház elejére vagy hasonló, lehetőleg jó látható helyre érdemes ragasztani.

Érdekes érzés távirányítóval vezérelni a TV tunert. Itt arra gondolok, hogy a Power gomb megnyomásával elindul a TV alkalmazás a gépen és gombnyomásra alkalmazások indulnak el, azokat a billentyűzet megnyomása nélkül irányíthatjuk. Nem megszokott dolog egy PC-től, hogy távirányítóval indíthatjuk a programokat, felvehetünk, lejátszhatunk stb.

A TV tuner működéséhez nem kell "erőmű" már 133MHz-es 16Mbyte memóriával felszerelt gépen is működik. De fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy nem minden chipsettel hajlandó működni. Pl.a VIA 686-os chipsettel szerelt alappal nem sikerült beüzemelni. Általában a régi VIA chipsetű alaplapokkal gond szokott lenni. De az Intel chipsettel szerelt alaplapoknál ezt nem tapasztaltam, még az öreg LX-es alaplapokkal is működik.

Mint az a képen is látható, akár 6 kábel is csatlakozhat a kártyához. A távirányító vevőjéhez és egy audió kábelt mellékelnek, a többiről nekünk kell gondoskodnunk.

A TV tuner telepítése egyszerű. Szerencsére meg tudja osztani más eszközzel az IRQ-t, így ha már egy gép tele van pakolva mindenféle PCI-os kártyával, akkor nagy valószínűséggel semmivel nem fog összeakadni (azért egy üres PCI slot nem árt...).

Két programot mellékelnek a tunerhez, egy olyat, amivel a TV lehet nézni és egy olyat, ami amivel a teletext információkat tekinthetjük meg. Így néz ki a TV része:

Egyszerű kezelőfelület jellemzi ezt a programot. Lehetőségünk nyílik a mono illetve sztereo hangra, rögzíthetjük a műsort, kép a képben funkció is rendelkezésünkre áll. Lényeges szempont, hogy a beállítás egyszerű és jól áttekinthető legyen, itt így oldották meg:

Meglehetősen érzékeny a TV tuner bemenete, így a gyenge állomásokat is (a lehetőségekhez képest) behozza. Egyetlen problémája a tunernek, hogy amikor teljes képernyős módba kapcsoljuk a képet, akkor felbontást és frissítési frekvenciát vált a monitor. Ez pl. úgy jelentkezik, hogy a monitoron egy pillanatra elsötétül a kép esetleg egy két relé kattanást is hallunk. Ez általában nem jellemző a tunerekre. (Az elsötétedés és a relé dolog monitorfüggő.) Lehetőség van az automatikus állomáskeresésre is, ez hihetetlenül gyorsan végbemegy, kb. 10 másodperc alatt.

Ilyen felbontásokban digitalizálhatunk: NTSC:160x120, PAL: 176x144, NTSC: 320x240, PAL:352x288, NTSC: 640x480, PAL:704x576. A hangokat 22-től 44kHz-es sebességgel digitalizálhatjuk, bár ezt a hangkártya végzi el. Választható módon tömörítést is használhatunk. Akár MPEG4-es kódolást is választhatunk, igaz csak ezekkel a frekvenciákkal. De a 704x576-os felbontásban történő digitalizáláshoz már túlontúl erős gép kell, pl. ha MPEG4-es formátumba készítjük el az anyagot. (Vagy az FPS-t kell túlságosan visszavenni.)

A teletext része így néz ki:

Nagyon jó a teletext része, hiszen folyamatosan tölti a memóriába az érkező oldalakat, így gyakorlatilag nem kell várakozni egy oldal megtekintéséig, az általában már a memóriában van. De ez még semmi, az oldalszámokra kattintani lehet és ennek hatására egyből betöltődik az adott oldal. Igaz ennél még extrább dolgokat is meg szoktak valósítani, de ehhez már HTML alapú megjelenítés szükséges (Pl. Studio PC TV Rave), ott ha hiper hivatkozás van az oldalon, akkor internetek keresztül (ha van Internet kapcsolatunk) azonnal letöltődik a kívánt információ.

Összefoglalva: nagyon jól sikerült ez a TV tuner, különösebb problémát nem vettem észre. Ráadásul ehhez kedvező ár is tartozik. Mindenféleképpen megéri a távirányítós verziót választani. Talán az FM tunernek nincs olyan nagy jelentősége, hiszen a rádió állomásokat nagyon zavarja a számítógép. Bár ez attól is függ, hogy hány MHz-es FSB-vel dübörög benne a processzorunk. A kép minőségére nem lehet panaszunk, de a totál full screen-t nem tudja, egy pici keret marad. Ha alkalmas a monitorunk a 100Hz-es frissítésre akkor nem árt valamilyen segédprogramot telepíteni, illetve a videokártyát beállítani, hogy a lehetőségekhez képest maximális frekvenciával jelenítse meg a képet.

Szponzor : DunaWeb Kft.


· Hozzászólások
nrolee - 2007-11-15 17:19:59 válasz erre
A honlap megváltozott február óta. Egy kis önállóság... Vagy google......
http://www.kworld.com.tw/support_download.aspx ?ID=145
Linkből szünetet törölni, ha van.
neshcen - 2007-11-15 14:05:09 válasz erre
A PVR Plus egy Patch. Az alap drivernek vinni kéne a tunert távírányítóval együtt.
Töltsd le ezt a drivert. Mennie kell (nekem vitte).

http://www.kworld.com.tw/en/index_download_analog .htm


Ezen az oldalon nemtalálható semmi!Nincs ilyen oldal.
Ha valaki lenne oly kegyes és mailba elküldené az eredeti drivert (CD-ről.Nem a netről letőltötett.) azt nagyon megköszönném mert idáig amiket letöltöttem müködnek rendesen de az óra mellett nemjelenik meg semmi és a távirányitó 1-2 gombja müködik de azok is össze-vissza.pl:hang le:Csatorna váltás fel, a c.c gomb:hang fel, sync gomb:hang le, stb.És ha kivan kapcsolva a tv akkor egérként funkcionál.1-es gomb sréhen fel balra 2-es ez csak vissza, 5-ös kijelölés, stb.Azt is itt tudtam meg, hogy egyáltalán lennie kéne az óra mellett egy ikonak.Szóval nagyon megköszönném ha valaki csatolná az eredeti cd-s drivert és mailba elküldené.A neve:kw-tv878RF.
Ha valakinek kell a leírás írjon beszkennelem és elküldöm.
nrolee - 2007-02-12 14:35:21 válasz erre
A PVR Plus egy Patch. Az alap drivernek vinni kéne a tunert távírányítóval együtt.
Töltsd le ezt a drivert. Mennie kell (nekem vitte).

http://www.kworld.com.tw/en/index_download_analog .htm
muuucsay - 2007-02-11 20:17:31 válasz erre
Az óra melletti távirányítós ikon semmit nem csinál... Amit mondtál progit azzal megy, de a távir. nem kezeli... Rájöttem h. mi a gond, nem telepíti fel a PVR-plus nevezetú progit ami kezelné, és szerintem az xp nem engedi valahogyan ( w.xp extended edition simplicity) ezt hogyan tudnám megoldani?
nrolee - 2007-02-10 21:33:18 válasz erre
Hi. Az óra mellett kell lenni egy kék ikonnak (asszem távirányítót ábrázol). Kattints rá duplán. Bejön egy ablak ahol ki lehet választani azt a programot amelyiket a távirányító indit. Akár üres a mező akár van benne egy program válaszd ki újra. Ha így sem megy próbáld meg az InterVideo WINDVR 3-at.
muuucsay - 2007-02-10 15:54:08 válasz erre
Hi! Nekem egy Xpert TV-PVR878 típusu tunerem van. Eddig tökéletesen működött, de XP reinstall után nem kapcsol be. Ezközkezelőben nem jelez semmi hibát... átraktam másik slotba ott sem műxik, ja ha megnyomom a távírányítón a powert akkor ezt a hibát írja ki: Please re-initialize the TV application settings. És egyébként a CDről a driver felmegy, mindent felismer...de maga a "lejátszó" program az nem. Kerestem volna hozzá neten de ehhez csak patch volt teljes program nem. Mi lehet a gond???
nrolee - 2006-10-05 10:44:32 válasz erre
Hi.

Országnak Belgiumot állítsd be PAL_B-vel.
Lacca - 2006-10-05 08:14:45 válasz erre
Sziasztok nem tud valaki segiteni :( van egy kworld tunerkártyám de nincsenek papirok hozzá feraktam de fekete fehét a kép és nem tudom mit csinályak help elöre is köszi
x83x - 2004-12-14 22:14:50 válasz erre
Hella

878rf tunerom van
ujj drv-al amd 2000+ + asrock + sis chipes
a telepitő cdjéről felraktam a saját prgiját, de ha bekapcsolom a táv.i.-val akkor lefagy :(

sis chip miatt lehet ez ?

elötte abit lapom volt via chippel nop.
(abit vht + 1.4 Ghz tualatin)

maga a kari jol müxik csak a táv.i.val nem lehet irányitani :((
tipp ?
sabbba - 2004-08-30 15:50:07 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok!

kw-tv8787rf típusú tv tunerem van, gabo1 kérdése lenne az én kérdésem is, mármint, hogy
"...a leírásában szó van róla, hogy lehet tömöríteni a felvenni kívánt adatállományokat, ám a beállításokból hiányzik ez a funkció (pedig a súgó mutatja, hogy hol kellene lennie!!??)
sajna a kworld honlapon nem találok szoftverfrissítést!
aki tud legyen kedves segíteni!
..."
ha valaki tudja a választ megköszönném :)
 
Következő 10
Lap: 1, 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14
© szamitogep.hu