FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Billentyűzet)
·  Tesztüzem: Fujitsu-Siemens Slim USB billentyűzet
·  KBS-2548RP
·  Chicony billentyűzet
·  Wireless Desktop
·  Samsung multimedia keyboard SEM-M2A
·  Kolink KB9902
·  Samsung SEM-DT35
· Termékbemutatók > Billentyűzet
· Samsung SDL2500 billentyűzet
Dátum : 2003-09-03 09:22:26
Szerző : KEEP


A Samsung a belépő szintű billentyűzetek terén is példát mutat a konkurenciának. Lássuk az SDL2500 modellt.

Manapság, mikor az olcsó, noname tucatbillentyűzetek elárasztják a boltok polcait és az irodák íróasztalait, érdemes megfontolni, hogy milyen eszközre adunk ki pénzt.
Ha nincs szükségünk extrákra, sokszor felesleges funkciógombokra, csak egyszerűen jól szeretnénk gépelni, akkor jó választás lehet a Samsung SDL2500 modellje.
A billentyűzet formája, kiosztása szokványosnak mondható, de a mai világban ez az egyszerűség, puritánság már-már szépnek is tekinthető. A gombok a helyükön vannak, könnyen eltalálhatóak vakon gépelésnél is, normális méretűek a backspace, enter, space és shift billentyűk is. Egyedül a bal shift rövidült meg az "í" betű felhelyezése miatt. Az "ű" karakter az "á" mellé került. Sokak rémálma az a kiosztás, hogy az extra funkciógombokat vagy a PrintScreen/ScrollLock/Pause hármast egybeépítik az Insert/Delete/... stb hatosfogattal. Ez a kisztás - ami régen nem volt gyakorlatban - több embernek nem állt a kezére és ez sokszor apró bosszúságokat okozott. Nos, itt nem jelentkezik ez a gond, visszatértünk a hagyományos kiosztáshoz.
Az állapotjelző-ledek most egy kis, vékony csikszerű alakban jelennek meg, de azért jól láthatóak.
A gépelési élmény az egyéb olcsó, tucatbillentyűkkel összevetve nagyon jónak mondható. A billentyűk útja a leütéskor nem túl rövid, de nem is túl hosszú, amely csökkenti az elgépelés lehetőségét, de nem növeli meg a szükséges időt.
Az eszköz oldalán látható mélyedések tanúsága szerint csuklótámasz is csatlakoztatható hozzá. Bár az általunk használt modellhez nem járt, mintegy 150 forinttal drágábban a csuklótámaszos változat is beszerezhető.
A kábel hossza szabványos, 1.8m.
A modell AT vagy PS/2 csatlakozókkal szerelve kapható, ára 1700 forint körül van.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95