FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Billentyűzet)
·  Tesztüzem: Fujitsu-Siemens Slim USB billentyűzet
·  Samsung SDL2500 billentyűzet
·  Chicony billentyűzet
·  Wireless Desktop
·  Samsung multimedia keyboard SEM-M2A
·  Kolink KB9902
·  Samsung SEM-DT35
· Termékbemutatók > Billentyűzet
· KBS-2548RP
Dátum : 2003-03-29 15:42:10
Szerző : gigahertz


Már-már azt gondolhatnánk, hogy a PC billentyűzetek + egerek terén nincs mit fejleszteni és akkor jön az A4Tech és átteszi a numerikus részt a másik oldalra...

Még az előző év végén bekerült az országba néhány A4Tech vezeték nélküli billentyűzet (RFKB-25) és egér (RFSOP-48) párosítás. Verhetetlen ára és kinézete miatt pillanatok alatt elkapkodták a boltok polcairól. kb. 3 hónapos várakozás után végre újra megjelentek a nagykereskedésben, így gyorsan mi is beszereztünk egy párat, így kipróbálhattuk, miért is olyan különleges mindez.

A verhetetlen áráról csak annyit, hogy a rádiós + speciálisan kialakított billentyűzet és a rádiós + optikai egér nagyjából bruttó 13.000Ft-ba kerül a boltokban.

Most a KSB-2548RP A4Tech termékről lesz szó:

Ezt a képet láthatjuk az A4Tech oldalán a KSB-2548RP ismertetőjén. A képen a jobb felső sarkában látható akkumulátortöltő minden bizonnyal opcionális, mert a teszt darabok mindezt nélkülözték és mezei alkáli elemeket mellékeltek hozzá.

A billentyűzetet vizsgálva kapásból feltűnhet, hogy a bal oldalára került a numerikus billentyűzet. De ez nem azt jelenti, hogy ezt balkezeseknek kínálják! Bár kezdetben nagyon bosszantó, hogy amikor a numerikus pad felé nyúl az ember, akkor maximum az asztalra tud koppintani, nekem kb. 1 hét kellett, hogy megszokjam a számomra kissé szokatlan elrendezést.

A billentyűzetbe és az egérbe és 2db AA méretű elem kell, ezt mellékeli a gyártó. Illetve ha az akkutöltős megoldásról van szó, akkor 2db tölthető akkut mellékelnek az egér számára és 2db nem tölthető elemet a billentyűzethez.

A billentyűzet jobb oldalára scroll is került:

A scroll kattintási funkcióval is rendelkezik, az egerekhez hasonlóan. Nem csak a megoldás, de a használata is szokatlan, de amikor egy hosszú szöveggel kellett bíbelődöm, akkor néha jól jött, hogy nem kellett az egér után kapkodnom.

A gyártó azért is jó ötletnek tartja a numerikus billentyűzet másik oldalra tételét, mert kevesebbet kell mozgatunk a kezünket, amikor a billentyűzet használata után átnyúlunk az egérhez. Ugyanis az egér az esetek többségében a billentyűzet jobb oldalán van és ha a billentyűzetről át akarjuk tenni a kezünket az egérre, akkor feleslegesen nyúlunk messzire... az egér közelebb lehet a billentyűzethez.

Nekünk a magyar kiosztással rendelkezőt sikerült beszerezni. Itt egyedül a "ű" gomb van egy kicsit szokatlan helyen.

Nyílván azért nincs Caps Lock, Num Lock és Scroll Lock LED, mert a "díszkivilágítás" fogyasztástöbblettel járna, ami az elem élettartamát jelentősen csökkentené. Egy driver floppy lemezt is mellékelnek, telepítés után nyílik lehetőség a funkciógombok programozására, valamint Caps Lock, Num Lock és Scroll Lock LEDeket helyettesítő ikon megjelenítése az óra mellé.

Nagyon kis teljesítményű az egér és a billentyűzet adója, kb. 2 méterre lehet maximum a vevő egységtől, de így feltehetően sokáig bírj az akku, vagy az elem. Természetesen a vevő a PS/2-es portokhoz kapcsolódik.

Optikai vezeték nélküli egeret kapunk a billentyűzethez. Nyílván a LED zabálja az energiát, így kb. 2 hetente töltenünk kell az akkut, vagy elemet kell cserélni. Persze mindez a használat gyakoriságáról is függ. Ha az egeret pár percig nem használjuk, akkor "elalszik" és csak kattintásra ébred fel, mozgatásra nyílván nem, mert az alsó piros LED is "pihen".

Véleményem szerint jó fogása van az egérnek, bár kezdetben egy kicsit púposnak éreztem.

800dpi-s egérről van szó, ennélfogva nagyon érzékeny az elmozdulásra. Kb. 2cm-es elmozdulás a képernyő egyik sarkából a másikba varázsolja a "nyilacskát".

Az egéren és a billentyűzeten is van csatorna választó gomb. Ezt nem fontos állíthatunk, hacsak egy asztalon nincs 2db ugyanolyan billentyűzet, illetve egér. Az ilyen vezeték nélküli eszközök egyébként "kódosak", ebből az egyedi azonosítóból 255 különböző van, így nem valószínű, hogy zavarnák egymást a közeli eszközök.

Ha mégis RF zavarásra gyanakszunk, akkor a vevőn megnyomjuk az ID Connect feliratú gombot és a billentyűzet nyomkodása illetve az egér mozgatása után nagy valószínűséggel megoldódik a probléma.

A billentyűzet megtörése (A-shape) könnyebb kezelhetőséget biztosít, de ezt már régóta hangoztatják a billentyűzetgyártók.

Aki még nem hallott volna erről a misztikus Anti RSI dologról, annak a képen is látható linket vagy ezt http://eeshop.unl.edu/rsi.html javaslom.

19db programozató funkciógombbal rendelkezik, ami azt gondolhatnánk, hogy bőven elegendő. Ezek mindegyike apró piktogramokkal van ellátva (lejátszás stb). Jó lett volna néhány semleges, mondjuk A, B, C -vel ellátott. Mert pl. én megszoktam, hogy a TV tunert a billentyűzet segítségével izzítom be egy funkciógombbal és most pl. az office indítógombjára kellett "beprogramozni", mert a hangerő növelőn, vagy a Reload gomb még ennyire sem erre való...

 

 

Szponzor : Kelly-Tech



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95