FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Billentyűzet)
·  Tesztüzem: Fujitsu-Siemens Slim USB billentyűzet
·  Samsung SDL2500 billentyűzet
·  KBS-2548RP
·  Chicony billentyűzet
·  Samsung multimedia keyboard SEM-M2A
·  Kolink KB9902
·  Samsung SEM-DT35
· Termékbemutatók > Billentyűzet
· Wireless Desktop
Dátum : 2002-02-06 19:57:42
Szerző : gigahertz


Az A4tech újabb vezeték nélküli termékével ismerkedhetünk meg, bár most inkább az a cél, hogy lássuk mi van a dobozban...

Ordasi Tuning

A boltok polcain az A4tech újabb vezeték nélküli termékeit fedezhetjük fel. Most egy rádiós egér + billentyűzet kombinációt mutatunk be (RFKB-5C).

Nézzük mi lapul a dobozban:

A rádiós egérhez és billentyűzethez mellékelték a szükséges elemeket (2db AA és 2db AAA méretű). A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az elemek igazán "erősek". Érdemes mindig hasonló teljesítményű teleppel pótolni ha lemerül, mert esetleg az olcsó és kevésbé strapabíró elemekkel esetleg csak napokig üzemképes. Ha folyamatosan használnánk az egeret és a billentyűzetet, akkor majdnem egy hétig üzemelhetne.

Nyílván a felhasználók nem használják éjjel-nappal ezeket az eszközöket, így a gyártó is azt írta a dobozra, hogy a gyári elemekkel 6 hónapig is üzemelhet.

Ez egy "angol nyelvű" billentyűzet. A kialakítása kissé különös, mivel a 6-N billentyűk vonalába eső gombok mérete és színe eltér a szokványostól. Ez a fennti képen is látható. A gombok teteje általában homorú kialakítású, de itt a 6-N vonalban elhelyezkedők domborúak, őszintén szólva ezt nehéz volt megszokni.

Akik magyar nyelven sokat gépelnek és megszokták, hogy a bal shift mellett egy "í" gomb is van, azok esetleg gondot okozhat az átállás, hiszen ez a gomb teljesen hiányzik... másként kell megoldani ezt a problémát...

Nem meglepő, hogy hasonló a probléma az "ű" gombbal is, hiszen ez nem a "visszanyíl" mellett van, hanem a jobb shift mellett. (Nyílván az kevésbe zavaró, hogy az ékezetes betűk jeleit nem tűntetik fel, hiszen ezek helyét általában megszoktuk, de ha egy gomb nincs ott, ahol azt elvárnánk, az esetleg szomorkodásra adhat okot. De az nyilvánvaló, hogy az angol billentyűzeten nincs "í".)

De semmi gond, hiszen ennek magyar kiosztású verziója is rövidesen a boltok polcaira kerül!!!

A billentyűzet jobb felső sarjában egy tolltartó kapott helyet. Gondolom ez a lyuk ezt a célt szolgálja, mert másra nem nagyon tudtam következtetni.

A billentyűzet 12 extra funkció gombbal is rendelkezik. Ezek segítségével állíthatjuk pl. a hangerőt, készenléti állapotba kapcsolhatjuk a gépet, megnyithatjuk böngésző vagy levelező programunkat stb. A gombok funkciói a felhasználó által programozhatók. De két standard beállításra is lehetőség nyílik.

A gombok funkciói könnyen beállíthatók, lehetőség nyílik mindent alaphelyzetbe visszaállítani, ekkor a gombon található jel utal a funkcióra. De egy standard Office beállítást is felkínál a program.

Az egér két oldala teljesen szimmetrikus, így bal kezeseknek (ha azzal szeretik mozgatni az egeret) könnyen kézreál. Csodálkoztam a Noiseless Mouse feliraton, mert hát ez milyen extrát takar?! Később kiderült, hogy arról van szó, hogy az egér felső kereke nem kattog tekerés közben. Egyébként ez rendkívül puha műanyagból van, az átlagosnál jobban tapad. Bár ennek talán nincs túl nagy jelentősége. (A kerék egyben nyomógomb is, így összesen 3 gombos az egér.)

520dpi-s felbontású az egér, ez már viszonylag jónak számít. Noha ez rádiós egér, de nem optikai, hiszen golyó+görgő kombinációval érzékeli az elmozdulást.

Az egéren és a billentyűzeten is találunk egy-egy kapcsolót. Ennek segítségével más-más adó frekvenciát választhatunk. Egyénként a 27MHz-es sávban üzemelnek. Szerencsére itt nem kell szenvedni a vevő "felkódolásával", csupán arról kell gondoskodnunk, hogy a vevő egységen ugyanaz a csatorna legyen beállítva, mint az egéren illetve a billentyűzeten. Természetesen, ha az egér az 1-es csatornán van, akkor ez nem befolyásolja a billentyűzeten beállítandó csatornát.

Ha mindent helyesen állítottunk be és üzemkész a vevő, akkor, ha az egér vagy a billentyűzet ad, akkor a vevőn egy-egy LED világít. A billentyűzeten nincs LED a Num Lock, Scroll Lock és a Caps Lock bekapcsolt állapotának kijelzésére (takarékoskodni kellett az energiával), de a vevő LEDdel jelzi ezeknek a bekapcsolt állapotát.

Bár a gyártó azt javasolja, hogy az egér és a billentyűzet a vevő 20cm-es körzetében legyen, ezt nem kell túlságosan komolyan venni, mert méterekről is nagyon jól működik. Esetleg csökkent kapacitású telepek esetén érdemes ezt betartani.

A mellékelt floppy lemezen található driver Windows 95/98/Me/200/NT4.0 kompatibilis.

Szponzor : Tigra Computer



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95