FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  X800 GTO és GTO² moddolása X850 XT-vé
·  Konfigépítés belépőszinten
·  Technológia: Nvidia TurboCache
·  WD Raptor teszt
·  A 2004-es év top hardverei
·  Pixelgyárak
·  Processzortörténelem
·  Mozi stílusosan: Creative DDTS-100 Dekóder
·  Hauppauge MediaMVP teszt
·  Az LCD versenytársa
·  Best Of 2003 - avagy a 2003-as év legjobbjai
·  Rádiós Game adapterek a Linksystől
·  Kábelnet és ADSL routerek a Linksystől
·  Linksys wireless termékek
·  Diva MP3 lejátszó
·  JBL hangszórók
·  Ethernet hálózati kártyák
·  Titan CPU hűtők
·  Roline krimpelő fogók
·  Mapower 3,5
· Cikkek > Hardver
· Lian Li ház, Coolink világítás
Dátum : 2002-10-03 17:09:07
Szerző : gigahertz


A gyártók úgy vélik, hogy van, aki zárt PC ház esetén is látni szeretné hardvereit, hiszen ezek is színesek. Mindenféle színű alaplapot lehet venni és néhány videokártya is mutatós darab lehet...

Amikor a Kelly-Tech árú kiadója elém tette a most bemutatott PC-60-es Lian Li házat, halkan hozzátette, vigyázz könnyű! Igazából csak akkor értettem meg mire céloz, amikor egy PC háznál megszokott lendülettel próbáltam felemelni és "majdnem felrepült" a plafonra. A viccet félretéve, döbbenetesen könnyű ez a Lian Li alumíniumból készült PC ház, igaz egyből azt is tegyük hozzá, hogy PC táp nélkül kaptam, mondván mindenki olyan tápegységet szerel bele amilyet akar.

A lehetőségekhez képest szintén a Kelly-Tech palettájáról plexi ablakkal rendelkező oldallapot is kaptam hozzá. És ha már lúd, akkor legyen kövér, hisz világítás sem árt a gépbe. Elvileg piros, zöld és kék színű világító teszt közül választhattam, végül a kékre esett a választás. De ne rohanjunk előre, nézzük meg először milyen is ez a ház belülről:

Az első képen is látszik, hogy a tetején van egy szellőző rács, alatta pedig egy ventilátor lapul. A hátlapon szintén találunk egy ventilátort. További két ventilátor van a gép előlapja mögött:

A winchestereket élére állítva kell beszerelni, ezek helyezkedik el, az előbb említett két hűtőventilátor:

Az előlapon egy háromállású kapcsolót is találunk, ennek segítségével ennek a két ventilátornak változtatni tudjuk a fordulatszámát! Érdemes még az előző képen azt is megfigyelni, hogy a HDD-k szerelése úgy történik, hogy a kép jobb oldalán látható két nagyfejű csavart kézzel kitekerjük, majd kivesszük a winchester tartó keretet. Az asztalon szépen kényelmesen beleszereljük a HDD-ket, majd visszatesszük a fémvázat és rögzítjük a két csavarral. Egy biztos, így nem forrósodik fel a winchester, mert a két 8cm-es ventilátor elég nagy "huzatot" csinál.

Természetesen egy minőségi háznál alapvető követelmény, hogy a felhasználó ne vágja szét a kezét a szerelés során. Ez itt maximálisan teljesül, sőt az 5.25 helyek környékén az élekre még műanyag védőburkolati is került.

Az alaplapot könnyedén beszerelhetjük, ugyanis tálca szerűen az alaplapot tartó alumínium lap kihúzató. Értelemszerűen a hátlap jó része is együtt jön ezzel a tartó lappal. Egy az AGP, PCI, CNR-es kártyákat is beszerelhetjük az asztalon, a processzor hűtőjét is jóval biztonságosabban és könnyebben feltehetjük mintha a házba kelljen küzdeni a tápegységtől akadályoztatva a pöckök beakasztásával.

Az ablakkal ellátott oldallap sokat lendít a PC kinézetén. Persze ehhez az is kell, hogy ne legyen dzsungel a gépben. Néha ez nagy kihívás, mert rengeteg kábel kell egy PC-be.

Ezen a képen már az egyik neon cső is látszik, ez Coolink termék.

313mm hosszú hideg katódú fluoreszcens fényforrással van dolgunk. 2.9 Wattos (+-0.3 Watt). 15000 órás élettartamra számíthatunk, ami hozzávetőlegesen másfél év folyamatos üzemet jelent.

30cm hosszú kábel van a fénycsövön. És ami a legjobban tetszett, az az, hogy 1200 Volt kell a fénycsőnek. Semmi gond, a Coolink megfelelő adaptert (inverter) is árul.

Ez két fénycső számára tud előállítani nagyfeszültséget. Kb. 40KHz-es frekvenciával dolgozik az inverter elektronikája, így kis méretű lett az eszköz (pici lehet a trafó a nagy frekvencia miatt).

Egy tépőzáras anyag a szigetelése. Nem ajánlom senkinek, hogy üzem közben szorongassa, mert úgy megráz, hogy utána csillagokat látunk. Kicsit csodálkoztam a hiányos szigetelésen, egyszer véletlenül hozzáértem a nagyfeszültségű részhez (feszültség alatt)... még szerencse, hogy tartósan nem tud nagy áramot... különben kampec.

Egy kapcsoló is tartozik az inverterhez, ezzel ki-be kapcsolhatjuk a világítást. A neonhoz pedig egyik felén öntapadós tépőzár darabkákat mellékelnek, ennek segítségével rögzíthetjük fénycsövet.

Én így helyeztem el:

Nehéz képekben visszaadni a látottakat, ugyanis ha rendesen megvilágítom a PC házat, akkor a neon fényéből szinte semmi nem látszik, sötétben meg csak két "lézerkard" fényének élményével lennénk gazdagabbak (sötétben nagyon mutatós).

Szemfülesek kiszúrhatják, hogy az előző képen a neon kapcsolóját a jobb alsó sarokba rejtettem el, a HDD-ket tartó keretnek pont akkora lyukai vannak, hogy a kapcsoló csont nélkül belefér.

Az előlapon rajtett USB csatlakozókat találunk.

Jelenleg az alábbi táblázatban található alumínium PC házakat gyárt a Lian Li:

Itt most a PC-60-ast láthattuk. A PC 86, 82, 68, 67, 65, 66, 62, 12 és 7-es jelzésűek 4db 5.25 helyet tartalmaznak. A PC-70 és 72 már nagytorony, így azok már 6db nagy helyet tartalmaznak. A 76 és 78-as jelzésűek szerver célokra készültek, míg a LI-10, 20 és 40-es jelzésű a lapos fekvő házak kategóriájába tudnám besorolni.

Bizonyára mindenki hallott már a Thermaltake és CoolerMaster házakról. A Thermaltake alapját Chieftech házak képzik, míg a CoolerMaster a Lian Li-vel van jóban.

Következzen a bemutatott PC-60-as jelzésű ház pár paramétere (a gyártó adatai szerint, ami nem túl sok, inkább képdömpinget találunk a házról a gyártó oldalán):

Méret

490x210x450 mm

Meghajtó helyek

4db 5.25"

2db 3.25"

5db rejtett HDD hely

Ventilátorok

3db ventilátor (én négy darabot találtam a házban?!)

 

 

 

Szponzor : Kelly-Tech



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95