FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  X800 GTO és GTO² moddolása X850 XT-vé
·  Konfigépítés belépőszinten
·  WD Raptor teszt
·  A 2004-es év top hardverei
·  Pixelgyárak
·  Processzortörténelem
·  Mozi stílusosan: Creative DDTS-100 Dekóder
·  Hauppauge MediaMVP teszt
·  Az LCD versenytársa
·  Best Of 2003 - avagy a 2003-as év legjobbjai
·  Rádiós Game adapterek a Linksystől
·  Kábelnet és ADSL routerek a Linksystől
·  Linksys wireless termékek
·  Diva MP3 lejátszó
·  JBL hangszórók
·  Ethernet hálózati kártyák
·  Titan CPU hűtők
·  Roline krimpelő fogók
·  Mapower 3,5
·  Ramiris Dealer Day
· Cikkek > Hardver
· Technológia: Nvidia TurboCache
Dátum : 2005-08-11 13:44:57
Szerző : Matteo


Lassan szivárognak be az országba a Geforce6200 TurboCache-es kártyák. Cikkünkben a működési elvet mutatjuk be.

Az Nvidia az integrált megoldásoknál szeretne valmi jobbat mutatni, ezért létrehozta a Turbocache technológiát. Az új felépítést leginkább az alsókategória Geforce 6200-es igényli, mely a nagy testvérekhez hasonlóan támogatja a Shader Model 3.0-át és a Purevideo technológiát.

A TurboCache jellemzői:

 • Szabadalmaztatott hardver és szoftver megoldás, amely lehetővé teszi a közvetlen rendszermemóriába való renderelést

 • TurboCache Manager (TCM), mely dinamikusan foglalja le a szükséges memóriát a legjobb teljesítmény érdekében

 • Intelligens szotver algoritmusok az alkalmazások sebességének növeléséért

 • Kétirányú PCI-Express kapcsolat a TurboCache felépítéssel együtt remek ár/teljesítmény mutatókkal rendelkezik


 • Egy tipikus 3D csővezeték így néz ki:  A következő ábra a Turbocache által újratervezett 3D csővezetéket mutatja. Ezáltal a GPU 100%-os hatékonysággal használja oda-vissza a rendszermemóriát (renderelés és texturázás).  Az új Memory Management Unit (MMU) segítségével a GPU könnyedén fér hozzá a rendszer memóriához, biztosítja a hatékony írást és olvasást. Az új felépítés fel lett készítve a megnövekedett késleltetésre, ami abból adódik, hogy a PCI-Express felületen keresztül érhető el a memória.
  Az egyedi felépítés miatt szükség volt a Forceware meghajtócsomag módosítására is, hogy problémamentesen megtalálja a szín-,textúra és z-buffer adatokat a lefoglalt részben.
  A TurboCache Manager vezérli, hogy az éppen futó alkalmazásnak mennyi memóriára van szüksége. Amint a programot bezártuk, a lefoglalt memória ismét a rendszer rendelkezésére áll. Ez mind észrevétlenül történik és ténylegesen alkalmazásfüggő.

  TurboCache vs. non-TurboCache

  Az alábbi ábra a komplett rendszert tekintve mutatja a különbséget a TurboCache és a nem TurboCache megoldások között.  A TurboCache minimum 16 MB-nyi helyi memóriát igényel. Nagyon több nem is szükséges, hiszen a többit a rendszer memóriából hasítja ki. 512 MB rendszermemória esetén a 16 és 32 MB-os TC-s kártyák 128 MB-ot, míg a 64 MB-os változatok 256MB-ot használhatnak fel maximum.
  Amikor a memória egyszerre osztozik a grafikus és rendszer alkalmazásokon, akkor fontos, hogy elegendő memória sávszélesség maradjon. Kihasználva a kétirányú PCI-Express kapcsolat 8 GB/másodperces áteresztő képességét, a TurboCache akár 10GB/másodperces sávszélességgel is gazdálkodhat. Ez 50%-kal több, mint egy nem TurboCaches GPU esetén.

  Következő cikkünkben megmutatjuk egy TC-s Geforce 6200-es kártya tényleges erejét. Coming soon...

  Forrás : Nvidia


  Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

  Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

  Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106