FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Monitor)
·  Villámgyors BenQ 19 TFT monitorok
·  Belinea 10 15 37
·  Pro Lite E-380
·  Asus L3500H notebook
·  AS4314UT
·  15" LCD monitorok
·  Neovo S-17
·  IIyama AX3817UT
·  Iiyama 704UT
·  Belinea 103085
·  Belinea 101535 TFT
·  Iiyama 17 colos TFT
·  Iiyama HM704UTC
·  Iiyama 900MT1
·  Vision Master 405/406
·  Scott 15 colos TFT
·  19 colos Iiyama (900JT)
·  Iiyama LA702UT
·  22 colos Iiyama
·  15.1
· Termékbemutatók > Monitor
· Iiyama 15 colos TFT
Dátum : 2002-01-15 18:20:41
Szerző : gigahertz


Végre bemutathatunk egy Iiyama TFT monitort. Ez még csak a 15 colos változat, de nemsokára a 17 colos verzió is sorrakerül...

Az Iiyama AX2818UTC 15 colos monitora annyira új, hogy nagyon sokat kell keresgélni a gyártó honlapján, hogy megtaláljuk. (Még drivert sem lehetett letölteni hozzá...) Szerencsére elsőként tesztelhettük az ezüst csodát.

Nagyon feldobja az ezüstszínű burkolat a monitort. A talp egy része kék színű.

Multimédiás TFT monitorról van szó, hiszen beépített hangszórokkal és audio erősítővel rendelkezik.

És ez még nem minden, mert digitális bemenettel is rendelkezik, szerencsére az analóg kimenetet sem mellőzték. Természetesen a digitális kimenet "táplálásához" olyan videokártya szükséges, aminek digitális kimenete is van!

Nézzük a kezelő szerveket:

A menü gomb megnyomása után után ezt látjuk:

Gyakorlatilag mindent állíthatunk, amire csak vágyunk. A kontraszt 1:350-hez állítható, ami bőven elegendő. Általában a fényerőt és a kontrasztot és mivel multimédiás monitorról lévén szó a hangerőt gyakrabban állítjuk. De nem kell belépni a menübe és ott keresgélni és kiválasztani az adott funkciót, mert ezek külön gombbal is elérhetők!

A másik érdekes dolog az, hogy az állvány két ponton csuklik. Normál esetben csak a TFT hátlapjánál van egy forgáspont. A kényelmesebb beállítás érdekében a talapzatnál is megdönthető. 38mm vastag a TFT panel, az oldalán egy fejhallgató-kimenetet is elhelyeztek.

Hátul egy DIN és egy Jack dugót is találunk. A DIN csatlakozón keresztül látják el energiával a monitort. A Jack dugó a multimédiás részhez tartozik.

A fenti képen alul egy rögzítési (lock) helyet találunk. Ennek segítségével akár "le is láncolhatjuk" a monitort. Természetesen nem lánccal történik a rögzítés, hanem speciális végekkel ellátott kábellel. Ilyeneket pl. a Kensington gyárt.

Hátul kapott helyet az analóg és a digitális bemenet is:

Ha mindkét bemenetre PC csatlakozik, akkor a menüből ki kell választanunk a prioritást. A gyártó mindkét fajta monitor kábelből, audio kábelről és tápkábelről is gondoskodott:

Külön tápadapter tartozik a monitorhoz, vagyis a 230 Voltos hálózat nem közvetlenül a monitorhoz csatlakozik.

Típus

AX3818UTC

LCD

380mm (átló), Si TFT SuperTN aktív mátrix kijelző

Látószög

Vízszintesen 150 fokos tartomány

Függőlegesen 140 fokos tartomány

Kompatibilitás

PC, MAC (PnP, DDC 1/2B)

Színmélység

32 bit (16.7M)

Képfrissítési frekvencia

56-75Hz

Eltérítési frekvencia

30-60kHz

Videó sávszélesség

80 MHz

Felbontás

maximum 1024x768

Fényesség

250 cd/m2

Élettartam

legalább 35000 óra

Bemenet

15 pólusú D-sub és 24 pólusú DVI

Állítási lehetőségek

fényerő, kontraszt, clock, phase, vízszintes pozíció, függőleges pozíció, színhőmérséklet, bemenet kiválasztás, nyelv, hangerő, OSD idő, alahelyzetbe állítás, automatikus képigazítás, OSD helyzet

Energia ellátás

maximum 40 Watt, készenléti állapotban maximum 3 Watt.

Eneriga gazdálkodás

VESA-DPMS, EPA Energy Star, TCO 95

Sugárzási minősítés

TCO 95

5 kg-ot nyom a monitor. 1.8 méter hosszú analóg és digitális kábelt mellékelnek a monitorhoz. A becsült minimális 35000 órás élettartam kb. azt jelenti, hogy 4 évig üzemelhet folyamatosan.

Ami igazán érdekes, hogy noha TFT monitorról van szó csak a TCO 95-ös minősítést kapta meg.

Örvendetes, hogy az "auto adjust" (automatikus beállítás) nagyon jól működik. Vagyis ha olyan felbontást/frissítési frekvenciát érzékel a monitor, amit korábban nem állítottunk be, akkor automatikusan a keret széléhez igazítja a képet, így nem kell a manuális beállítással vesződni.

A monitort Ramiris RT és a Tigra Computernek köszönhetően tesztelhettük.

Szponzor : Tigra Computer



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95