FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Operációs rendszer)
·  Whistler Build 2410: Road to Beta 2
·  Windows Whistler 2257 preview
·  BeOS R5 Personal Edition -- Az indulás
·  Windows Whistler preview
· Termékbemutatók > Operációs rendszer
· Windows Whistler Beta
Dátum : 2000-11-13 18:18:34
Szerző : aaronboy


avagy a Windows jövője

A Microsoft Whistler rendszere váltja fel a már kissé elavultnak tűnő öreg DOS alapú Windows 9x vonalát, és teljes egészében az NT alapú Windows 2000 családra támaszkodik. A gyártók egyenlőre csak reménykednek, hogy a hardware és szoftver termékek kompatibilisek lesznek az új rendszerrel, de egyenlőre nincsen válasz. Az eredmények szerint mindenképpen egy sokkal megbízhatóbb, stabilabb operációs rendszert kapunk, mint a 9x család tagjai.


Egyszerű Start Menü és Taskbar
A Whistler Personal és Pro változatban a lassacskán unalmassá váló Start Menüt felváltotta az új Egyszerű Start Menü, egy MMC alapú taskpad, ami a leginkább használt programokat tartalmazza. A dokumentum orientált interfész a múlté, helyettük új opciók kerültek a menübe. De gondoltak a régi felhasználókra, ezért lehetőség van visszaállítani a Classic Start Menüt.

Megjegyzés: ha valakit már nagyon idegesít a My Computer, My Network Places vagy a My Documents ikon az asztalon, egyszerűen eltüntetheti őket a Display Properties menüben.

A megnövelt taskbarban lehetőségünk van, hogy például a Microsoft Word, vagy esetleg zenei dokumentumokat kategóriákba rendezve, egy gomb alatt elérhetővé váljanak. A taskbar jobb oldalán eltűnt a hangerő ikon, és az órán kívül szinte az összes ikon eltűnt, persze ezeket bármikor visszaállíthatjuk, és megjelennek, ha használjuk őket.

Themes
Ez az ötlet már most halálra van ítélve, de miért is ne próbálnánk ki? Bárki személyesre szabhatja a Windows kinézetét. A mostani beta verzióban csak egy theme található, ez a Professional. De visszatérhetünk az eredeti klasszikus Windows stílushoz is.

Dinamikus Update
Az összes Whistler Beta 1 változat tartalmazza az úgynevezett Dynamic Update funkciót. Így a telepítés előtt bárki letöltheti az akutális bugfix, update fájlokat, így a telepített verzió szinte a legfrissebb változat lehet.
Nyilvánvalóan ez egy gyönyörű opció, és valószínűleg igen erős tesztelésnek kell alávetni, mileőtt tényleg működni fog.

Device Driver Rollback
Lehetőségünk lesz egy rosszul vagy hibásan telepített driver után visszaállítani a rendszert az előző állapotára, így megakadályozva az instabilitást. Ez megint egy ígéretes új kezdeményezés.

Remote Desktop
Ahogy korábban érezni lehetett, a Whistler mindegyik verziója tartalmazza a Terminal Services funkciót, ami eddig csak a Server változatban volt megtalálható. Az Remote Desktop segítségével két Whistler operációs rendszerű gépen egyszerűbbé válik az adatátvitel és így a távoli gép elérése is egyszerűbbé válik.

ClearType
Az előző változatban már szerepelt, segítségével a képernyő betűtípusai sokkal simábbak. Ez leginkább a laptop és LCD monitorokkal rendelkezők számára nyújt megoldást, de normális monitorral is nagyon jól néz ki. Valójában a ClearType megháromszorozza a horizontális felbontást, a különbség pedig tényleg látható.

Felhasználók
A Professional Edition egy User Switching nevű kiegészítővel gyarapodott, így ha egy user már használja a gépet, több alkalmazás is nyitva van, és bejelentkezik, mint egy új user, úgy nem látja a másik felhasználó programjait. Így visszatérhetünk a másik felhasználóra, és mindenkinek saját programjai vannak. Ehhez azonban engedélyezni kell a User Accounts funkciót.

Vélemény
Még mindig dolgoznak rajta. Illetve, már biztosan látszik, hogy a Microsoft valami egyedit, valami extra dolgot készít. Hamarosan több információval szolgálhatunk a Whistler Beta 1 verzióról és a rengeteg újdonságról. Érdemes megvárni.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106