FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Operációs rendszer)
·  Whistler Build 2410: Road to Beta 2
·  Windows Whistler Beta
·  BeOS R5 Personal Edition -- Az indulás
·  Windows Whistler preview
· Termékbemutatók > Operációs rendszer
· Windows Whistler 2257 preview
Dátum : 2000-09-15 20:47:24
Szerző : aaronboy


Augusztus vége felé a Microsoft kiadta tesztelésre a Whistler Build 2257-et, hogy az utolsó simítások is megtörténjenek, amikor is október táján megjelenik a Whistler Beta 1. A Whistler Build 2257 Personal, Professional, Server, és Advanced Server változatokban jelent meg. Ez a preview mindegyik változatot megvizsgálja, a hangsúlyt leginkább a változásokra és újdonságokra fekteti.

Whistler Setup
A mostani (build 2257) setup kicsit bizarr, ugyanis valahol félúton van a Windows 2000 és a Windows Me között. Néhány új lépést is tartalmaz a Windows 2000-ből, de a kinézete a Windows Me szakasztott mása ("Windows Movie Maker makes it easy to..."), ami az Advanced Server telepítésénel kisebb nevetésre ad okot. A telepítőben végre lehetőség nyílik formázni a merevlemezünket...igaz, ekkor minden partíció elvész, ezen biztosan változtatni fognak.

Whistler Personal Edition
Az alap, Personal Edition már a Start Panelt használja a megszokott, de megkopott Start Menü helyett. A Start Panel és a Professional Theme együttvéve a legszembetűnőbb változás ebben a buildben. De emiatt nem marad más az Asztalon, csak a Lomtár (Recycle Bin), ami megint egy nevetséges dolog, mert a Professional Theme mellett (classic mellett működik rendesen) nem tudunk mást kirakni az Asztalra (pl. My Computer, My Network Places). Mivel ez pre-beta, valószínűleg ez is javítva lesz.

Az előző verzióban megismert Internet Explorer-t használja, hasonlóan a Windows Me-hez. Sajnos eltűnt belőle a Remote Desktop funkció. Bár, tartalmazza a Remote Desktop klienst, tehát a Personal Edition is képes lesz más Whistler verziókhoz csatlakozni. Az összes változatban új tooltippeket kapunk a Turn Off Computer párbeszédablakban (Kikapcsolás). A ClearType funkciót támogatja a rendszer, de igazán a laptopoknál érdemes ezt a funkciót használni.

Whistler Professional Edition
A Personal Edition-nel ellentétben itt alapbeállítés a Classic Theme, ami a Windows 2000 ikertestvére is lehetne. Az új Professional Theme azonban kinézetében és használatában egyszerűbb és vagányabb...
A Personal Edition-höz hasonlóan a My Computer ablak a Professional web nézet és a Windows Me web nézet keveréke. Az új Control Panel (Vezérlőpult) nem sokat változott az előző build óta.
A hálózati felhasználók örülni fognak az új opciónak, amelynek segítségével több konfiguráció lehetséges majd ugyanazon a hálózati kártyán. Ezt a TCP/IP opciók alatt az 'Alternate Configurations' gombbal tehetjük meg.

Az Internet Explorere immáron az 5.6-os verzió, de állítólag a 6.0-ás verzió kerül be a végleges rendszerbe. A 2250-es build már tartalmazta a Remote Desktop funkciót, amelynek segítségével más hálózati gépekről elérhető a célgép, mintha ott ülnénk előtte. Most továbbfejlesztették, javítgattak ezen.

Whistler Server and Advanced Server Editions
A Server változatokban történt a legcsekélyebb változás. A Configure Your Server Wizard a rendszergazdák életét könnyíti meg, itt egyszerűen beállítható, hogy milyen feladatokra specializálódjon a szerverünk. A változat átveszi a Windows 2000-ből megismert webes alkalmazásokat. Az Internet Information Services az 5.1-es verzióval képviselteti magát.

Vélemény
Mivel még mindig tart a fejlesztés, érezhető még pár igazán zavaró bug, amiket reményeim szerint hamarosan kijavítanak. A Start Panel nagyon jó megoldásnak tűnik, szemben a már unalmas Start Menüvel. Sok bírálat érte a Microsoftot a Whistler miatt, de volt szerencsém eddig az összes buildet kipróbálni, és bár nem vagyok nagy Microsoft hívő, ez egy igazán jól sikerült rendszer lesz. Forradalmi újításokat tartalmaz, ezzel is hangsúlyozva a Microsoft.NET megalakulását.

Megjegyzés: A Personal Edition hibája, hogy egyprocesszoros rendszer, így az igazán kemény játékosok, tervezők, stb. nem tudják kihasználni a kétprocesszoros gépüket.

A végére csak annyit, hogy október 11-én esedékes a Windows Whistler Beta 1 operációs rendszer megjelenése.

Paul Thurrott és saját élmények alapján. Hamarosan Whistler FAQ, minden a Whistlerről, avagy kérdezz és válaszolunk!!!

Windows Whistler 2250 preview



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95