FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  A Norton Save & Restore a családi fényképalbumot is védi.
·  Újabb Microsoft VoIP és videotelefon-tervek
·  Beindult a Google Mars!
·  Megjelent az OpenOffice.org 2.0.2 magyar változata
·  Itt a márciusi Catalyst!
·  Az ESET csatlakozott a Microsoft VIA-programjához
·  Új biztonsági termék az IBM-től
·  A Microsoft bejelentette a Windows Vista verzióinak listáját
·  Idén a 64 bit a nyerő
·  Az eddigi legveszélyesebb biztonsági rés a Windowsban
·  Lázadás a Catalyst Control Center ellen!
·  Megjelent az utolsó 2005-ös Catalyst
·  Friss ForceWare meghajtók GeForce kártyákhoz - ForceWare 81.98
·  Kedvezményes Eset NOD32 vírusírtó on-line rendelés
·  Megjelent az Everest 2.50-es verziója
·  Megmenekült a Kerio tűzfala
·  Új csúcsminőségű nyomtatók a nagy formátumú műszaki grafikus nyomtatás piacán
·  Friss Forceware meghajtó érkezett
·  Megjelent a Daemon Tools legújabb verziója!
·  Veszélyes biztonsági rések a RealPlayerben
· Hírek > Szoftver
· Azonnali frissítést igényel a Windows és az Office
Dátum : 2006-03-17 09:32:34
Szerző : Matteo


A Microsoft a terveinek megfelelően két nagyon fontos frissítést adott ki a Windows operációs rendszeréhez és az Office szoftvercsomagjaihoz. A cég a hibajavítások azonnali telepítését javasolja.

A Microsoft két biztonsági közleményt adott ki, amelyek közül az egyik kritikus veszélyességű sebezhetőségeket szünetet meg az Office szoftvercsomagokban, míg a másik a Windows egyik biztonsági rését foltozza be. A Microsoft közleményeihez tartozó frissítések összesen hét hibát javítanak ki, melyek közül hat az Office-t érinti.

A Microsoft MS06-012-es biztonsági közleményéhez tartozó hibajavításai kifejezetten az Office legutóbb felfedezett sérülékenységeit szüntetik meg. A cég ezeket a frissítéseit a kritikus fontosságú hibajavítások közé sorolta, ugyanis azok komoly kockázatot jelentenek az érintett rendszerekre. A MS06-012-es közlemény frissítései elsősorban az Excel hibáit javítják ki, de érintik a Word, az Outlook valamint a PowerPoint alkalmazásokat is. A sérülékenységek nagy része speciálisan szerkesztett Excel fájlok révén használható ki, és a számítógépek feletti teljes irányítás átvételét eredményezhetik. A sebezhetőségek az Office 2000, az Office XP, az Office 2003 és a Microsoft Works szoftvercsomagok esetében is kockázatot jelentenek.

A Microsoft az Office biztonsági problémái mellett a Windows egyik sebezhetőségét is megszüntette az MS06-011-es biztonsági közleményéhez tartozó frissítése révén. A biztonsági hiba a Windows XP SP1 valamint a javítócsomagot nem tartalmazó Windows Server 2003 operációs rendszereket érinti. A cég szerint a "fontos" veszélyességi kategóriába sorolt sérülékenység kihasználásával a felhasználók rendszergazdai jogosultságokat szerezhetnek az érintett számítógépeken.

A Microsoft a hibajavításainak minél előbbi telepítését javasolja. A frissítések letölthetők a Microsoft weboldalairól, vagy telepíthetők az automatikus frissítési funkciók segítségével is.

Forrás : Biztonságportál


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106