FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egér)
·  MK-100 Junior egér
·  Zselés egéralátét
·  A4 Tech RF egér
·  A4 Tech optikai egér teszt
·  A4 Tech optikai egér.
·  A4 Tech infravörös egér
·  Logitech iFeel MouseMan
·  Microsoft Intellieye Mouse Teszt
· Termékbemutatók > Egér
· Genius Optikai egér
Dátum : 2001-09-09 18:00:46
Szerző : gigahertz


Optikai egér! Melyiket válasszuk? Egy bíztató finom felbontású alternatíva a nagynevű egérgyártótól.

Ordasi Tuning

Így néz kis a Genius optikai egere a dobozában (NetScroll). Ebből PS/2-es és USB-s változat is létezik, én most a PS/2-es egeret mutatom be. Ezt találjuk a dobozban:

Az egéren kívül egy a telepítésről szóló könyvecskét, valamint két floppy lemezt találunk. Az egyik Win98, a másik Windows2000 alá használatos. Noha optikai egér, mégis kb. olyan nehéz, mint egy hagyományos golyós egér. De ez semmit nem von le az értékéből, mivel az egeret mozgatni szoktuk és nem emelgetni. Egy kicsit közelebbről:

1 db scroll van az egéren, ez pozícionált, tehát nincs az, hogy meglököm és forog körbe körbe... Az is jó pont, hogy nem kattog "teketrés" közben (márha ezt kattogásnak lehet nevezni).

Felül és oldalt egyaránt két gombot találunk, de a scroll is megnyomható, így összesen 5 gombot programozhatunk be. A telepítéshez szükségünk lesz a megfelelő driver floppyra. A gép újraindítása után észrevehetjük, hogy a jobb alsó sarokba beköltözött egy "fejecske":

Balról a harmadik az érdekes. Úgy mozgatja a szemét, ahogy az egér mozog a képernyőn, a szemével követi az egér mutatóját. Ha jobb gombbal kattintunk, akkor a következő kép fogad minket:

Itt lehetőségünk nyílik a start menüt is elérni, de talán ennél fontosabb az egér beállítási lehetőségek:

Itt adhatjuk meg, hogy milyen funkciókat lássanak el az egyes gombok, valamint Office 97/NetScroll módot választatunk, szerintem az utóbbi a jobb, bár ez ízlés kérdése. És végül egy viszonylag szokatlan dolog: Az Orientation menüpontban beállíthatjuk, hogy az asztalon melyik irány feleljen meg a képernyőn a felfele irányú mozgásnak. Ha pl. megszoktuk, hogy az egeret előre kell tolni ahhoz, hogy a mutató felfele haladjon és most azt szeretnénk, hogy ezentúl ha előre toljuk az egeret, akkor pl. 20 fokos szögben haladjon a mutató, akkor ezt megtehetjük. Ez korrekciós lehetőséget ad, bár ha nagyon elállítjuk, akkor esetleg sokat kell bűvészkedni, hogy visszaálljon az eredeti beállítás.

És végül a tapasztalatok: 5200+ÁFÁs ára (a Demostudiótól kaptam tesztelésre, köszönet érte) kedvezőnek mondható. Szép és praktikus formája van, könnyű megszokni. A "terepet" is jól bírja az asztalon, gyakorlatilag zökkenőmentes mozgatást lesz lehetővé. hátuljába ne nézzünk bele közelről, mert nagyon vakít a piros fénye (különösen akkor, ha úgy érzékeli, hogy mozgatják). Egyszóval nagyon jó kis egérrel van dolgunk.

 

 

Szponzor : Demostudio


· Hozzászólások
Daywalker - 2003-01-17 10:35:15 válasz erre
Nekem is Geniusom(NetMouse Pro Ps2) van vagy 1000éve. Semmi baja, bár akarok egy optikait. Szerintem ezek jó kis egerek.

A működési elv egyszerű. Egy CCD kamera veszi fel és az elmozdulást egy 386-os teljesítményének megfelelő risc proci értékeli ki(ha jól tom).
palkova - 2003-01-17 08:44:30 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hali!
Ismeri e valaki a működési elvét? Tehát hogyan érzékeli a mozgást?
Köszönettel: Palkova
t0mi - 2002-01-27 15:18:04 --= nem regisztrált =-- válasz erre
logitech rullz
ERU - 2002-01-27 02:28:38 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hmm:-)
Nekem egy sima geniusom volt, 3 hónap után nem müxött a bal gomb, fél év után a scroll gombja ment el, rá egy hétre pedig eltört a kábel... Ennyit erről a Sz*r gyártóról.
Végül meguntam, bementem a Demostudio-ba és 4,4ezer+áfá-ért megvettem az A4tech optikai egerem:-) Ugyan az a software, 5 gomb, kegyetlen pontos, és még olcsóbb is mint a Genius...
bolic21sys - 2002-01-09 20:47:10 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Oké, ez sikerült! Na van egy hasonló Genius optikai egerem, csak nincs az oldalon két görgető gomb, vettem, hozzászoktam, kb. 1 hónapja használtam, véleményem szerint az optikai feje olyan kitűnő, hogy nem tapasztaltam panaszul, sz@rul bla...bla... DE!!!! Az egér gombokkal mi lett vele??? 2 hét után rendetlenül kattintva, pl. 1 kattintás helyett semmi vagy 3!!! kattintás, mi ez az egész??? Szétnéztem, semmi baja, csak a hatásfok miatt van ez (pl. érintési felület a kapcsoló között, sajna gyártási hiba esetén nem pontosan oda érinteni, ami pontosan műxödni kellene :((( ), szóval élvezni egy NAGYON NAGYON SZAR darab egérrel???? Úgyanis 3 nap visszaváltási lehetősséggel van felruházva, és most agyonverve vagyok, hogy minek veszem meg a MIKLAND-nál és miért nem a MISTRAL-nál??? Szóval rossz húzásom van, akinek érti hozzá a szépségi hiákért felelős alkatrész módosítást, légyszí írjál e-milbe... Addig is tapasztaljátok az egerekkel... :))) Genius rulez!!!, click quality???

Skacok!!! CSá! Ennyi! :)
bolic21sys - 2002-01-09 20:39:28 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Próbaírás... :)
Snip3R - 2001-10-01 12:35:43 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Szerintem quakezni ez egy kivalo eger csak meg kell szokni.=]
 
 
© szamitogep.hu