FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Modem)
·  USB GPRS modem
·  DialCom 56k-s külső modem
· Termékbemutatók > Modem
· WebRider 56k
Dátum : 2001-07-28 20:49:21
Szerző : gigahertz


 

A doboz tartalma:

WebRider 56K Data/Voice külső modem

Hálózati adapter (9V AC 1000mA)

Modem kábel (RS-232, univerzális csatlakozóval)

Telefonkábel

Communicate! Lite CD (szoftver, kézikönyv)

Magyar nyelvű üzemeltetési útmutató

Garanciajegy

A modem üzembe helyezésének lépései a leírás alapján:

1. A modem csatlakoztatása a számítógéphez: Csatlakoztassa a modem kábel szimpla 9 pólusú végét a modem hátsó oldalán látható RS-232 csatlakozóhoz! Csatlakoztassa a modem kábel másik végét a számítógép szabadon lévő RS-232 portjához. A mellékelt modem kábel univerzális, akár 9, akár 15 pólusú szabad soros csatlakozó van a számítógépén, a kábel megfelelő vége bármelyikhez csatlakoztatható. Figyelem! Csak az egyik kábelvéget csatlakoztassa a számítógéphez!

2. A modem csatlakoztatása a telefonvonalhoz: Csatlakoztassa a melléklet telefonkábel egyik végét a modem hátsó oldalon található "line" feliratú csatlakozóba! Csatlakoztassa a telefonkábel egyik végét a fali telefonaljzatba!

3.A hálózati adapter csatlakoztatása: Csatlakoztassa a mellékelt hálózati adapter kis kerek csatlakozóját a modem hátoldalán található "AC-IN" feliratú aljzatba! Dugja a hálózati adaptert 230V-os hálózati konnektorba! Kapcsolja be a modemet a hátoldalán található "POWER" jelzésű kapcsolóval! Rövid idő után az MR LED világítani fog.

4. Külső mikrofon és hangszóró csatlakoztatása: Ez a funkció opcionális. A modem beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, mely az alkalmazások jelentős részénél megfelelő, azonban jobb hangminőség érhető el külső mikrofon és hangszóró alkalmazásával.

5. Csatlakozások ellenőrzése:

Így néz ki közelről a modem. Fekete műanyag burkolattal rendelkezik, ezért közvetlen napfénynek ne tegyük mi, mert a műanyag megolvadhat!

9db LED jelzi a modem állapotait, ebből a Fax feliratú LED az érdekes, mert ilyen általában külső modemen nem szokott lenni. Noha 56k-s sebességre is képes a modem, ezen a sebességen csak kivételes esetben lehet a szolgáltatóhoz csatlakozni, általában a tényleges összeköttetés alacsonyabb. A hátulján így festenek a csatlakozók. Érdemes megfigyelni a bal oldali bekapcsoló gombot.

Érdekes programot mellékelnek a modemhez. A Pro verzió 30 napos változat, a Lite már korlátlan ideig használható. A felhasználói kézikönyvet telepítés előtt érdemes megtekinteni, noha ez 256 oldalas, így aligha olvassa el végig ezt valaki. Nézzük a Communicate Lite kezelőfelületét, induláskor megpróbálja detektáli a külső modemet, ha megtalálja akkor azt látjuk a képernyő jobb alsó sarkában:

És a program:

Első pillantásra kissé bonyolultnak tűnik. A baloldali részen ahol a telefonkagyló látható nem érdekes, az csak dísz. Mint az a fenti képen is láthatjuk, ha telefonálunk, akkor a beszélgetést akár fel is vehetjük. Faxolhatunk is, de ehhez nem árt egy lapolvasó, természetesen a faxok fogadására is lehetőségünk nyílik. Tény és való, hogy idő kell, mire megszokja az ember a kezelőfelületét.

Természetesen, ha Internetezni szeretnénk, akkor nincs szükség a fenti programra. nincs más dolgunk, mint a Windows telefonos hálózat részében egy új kapcsolatot létrehozni. Ekkor a minden jól megy, akkor az operációs rendszer felismeri a modemet végül adjuk meg a hívandó telefonszámot, a felhasználói nevünket a jelszóval és ha kell, az IP címünket

A mosemet Win9x 2000 NT4.0 és Linux alá telepíthetjük.

1 éves teljeskörú és 3 év szervíz garanciát válal a gyártó, de ez megszúnik, ha:

A felhasználó sikertelen Flash ROm frissítést hajtott végre.

A modement a "security" cimke megsérült.

Ha a ibát vonali túlfeszültség vagy villámcsapás okozta.

Csatlkakozók megsérültek.

Ha a felhasználó szándkosan megrongálta a készüléket.

Tapasztalatok: anappal alig látni, hogy melyik LED világít. Ha telefonos kapcsolatot hozok létre, akkor a beépített hangszóró nagyon halkan szól (maximális hangeőnél is). A soros kábel 90cm hosszú, ami néha kevés lehet. 56k-s kapcsolatot valószínűleg a telefonvonal minősége miatt nem sikerült létrehozni, de 38400-on tökéletesen működött.

Softvertámogatottság: Win 9x, NT40, Windows 2000 és Linux.

Szponzor : DunaWeb Kft.


· Hozzászólások
Hostware - 2004-06-24 13:13:16 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Tisztelt Bárki!

Ha valaki tudna nekem segíteni 9-9-es bekötésű (soros) modemkábel bekötésében (bekötési rajz szükséges), akkor legyen oly rendes és küldje el nekem mail-be.
Egy darabra szükségem lenne --> touch monitorhoz kéne.

Köszi mindenkinek előre is!
Dr. Zwei - 2003-06-07 08:56:31 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok!

Hol találhatok Win XP-s drivert ehhez a modemhez?
GavLac - 2002-07-30 23:37:03 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok, telepített már valaki ilyen webrider külsőt linuxra? (esetleg debianra?)
Milyen opciókkal működött? (?bps, pap/chap/script, extra irq beállítások?, stb)
Esetleg egy komplett, működő /etc/ppp/options -zal is megdobhat. (akár magánban is)

Köszi:
-gl-
Butthead - 2002-03-15 05:51:04 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Misi, látogass el a www.webrider.hu -ra, ott van hozzá mindenféle driver (sajnos XP-hez nincs, a 2000-es driverrel meg nem hajlandó 33,6-nál nagyobb sebességgel csatlakozni)
Misi - 2002-02-15 11:56:02 válasz erre
Sziasztok!
Most kaptam az egyik ismerősömtől egy ilyen típusú modemet, csak az a baj, hogy a telepítő programot elvesztette. Ha valakinek megvan, kérem küldje el nekem.
Előre is köszönöm: Misi
Gogo - 2001-12-17 20:09:13 válasz erre
Judgevel egyett értek,hogy 50666,megy fel ,de nekem már 1 szer felment 53600-al is.
amugy jó a modem csak baj benne hogy amiko r töltök le akor nagyon lecsökken a töltési sebesség...
Judge - 2001-10-18 21:48:28 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Nos,nekem ilyen modemem van és veled ellentétben nekem mindig,ismétlem mindig 50666 bps-mal csatlakozik.Nagyon stabil,még egyszer sem bontott.A ledjei viszont tényleg nagyon gagyik.

Judge.
 
 
© szamitogep.hu