FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Modem)
·  USB GPRS modem
·  WebRider 56k
· Termékbemutatók > Modem
· DialCom 56k-s külső modem
Dátum : 2001-06-04 18:12:38
Szerző : gigahertz


Szép is és gyors is!!!

A DialCom 56k-s 5614 MVA faxmodeme elég elterjedt eszköz. A szép külső nagy tudást takar, már amit egy modem tudhat.

Alkalmas fax adás/vételre is, üzenetrögzítésre, hangostelefonként is működhet a megfelelő kiegészítőkkel. De a legfontosabb, hogy viszonylag sebesen lehet vele Internetezni. Két okból írom, hogy sebesen. Egyrészt, mert 56k/s-os adatátvitelt tesz lehetővé, másrészt azt tapasztaltam, hogy ha két azonos sebességű, de különböző típusú modemnél sebességbeli különbségeket lehet tapasztani (kódolás, tömörítés stb.). Én egy 56k-s belső modemet használok rendszeresen, de a szolgáltatóm csak 33.6k-n hajlandó a csatlakozást elfogadni…

Már megszoktam mire képes (illetve mire nem képes) egy modem ezzel a sebességgel. Ezzel a külső modemmel is ehhez a szolgáltatóhoz kapcsolódtam és azt tapasztaltam, hogy nem sokkal, de gyorsabb az adatátvitel.

Próbaképpen egy másik szolgáltatót is kipróbáltam, ott 44k-nál nagyobb sebességgel nem volt hajlandó csatlakozni. Így általában az 56k csak álom marad... persze realizálható.

Ne tévesszen meg senkit, hogy pl. letöltés közben annak ellenére, hogy pl. 33.6-on kapcsolódtunk, és azt tapasztaljuk, hogy 5-6k/s-el jön az adat, noha alig több mint 4k/s-el jöhetne. (De sokszor nagyon terhelt a rendszer és eli éri el az 1k/s-os sebességet az adatátvitel.) A sebességnövekedést azért tapasztaljuk, mert a tömörítés is van a rendszerben a nagyobb sebesség érdekében. De ez más típusú modemnél is így van, így ez nem nagy újdonság.

A külső modemhez legalább három kábellel kell csatlakoznunk. Egy tápkábellel, egy RS232-es soros kábellel és egy telefonvonal is szükséges. A modemet úgy célszerű bekötni a telefonhálózatba, hogy a fővonal egyből ebbe csatlakozzon, és onnan menjen a telefonkészülékhez. De a telefonkészülék el is hagyható, hiszen nélküle is üzemeltethető a modem.

Olyan soros kábelt adnak a modemhez, amire még egy soros vonali eszközt rá lehet dugni, általában célszerű ezt a portot szabadon hagyni.

A tápellátását egy adapter biztosítja. Lassan egy csomó adaptert használunk már. Pl. egy a modemnek, egy a hangfal erősítőnek, egy a nyomtatónak és egy a szkennernek.... és ez még egy egyszerű eset. Mivel a monitor és a PC általában külön-külön tápkábellel csatlakoznak az 230 Voltos hálózatba, így lassan a 6-os elosztó kevés lesz, arról nem is beszélve, hogy sokszor két adapter nem fér el egymás mellett, ki kell hagyni egy helyet. Erre érdemes odafigyelni, bár sokan ezt úgy oldják meg, hogy kihúzzák, ha nem használják. Ennek általában nem a villanyszámla az oka, hiszen 30-40Ft körüli összeget jelent havonta. Ekkor azonban fennáll annak a lehetősége, hogy a sok csatlakozatástól eltörik a kábel, aminek a javítása nehézkes lehet. Sőt majdnem teljesen egyformák a a kábelvégek, így simán előfordulhat, hogy valaki a nagy igyekezetében nyomtató tápkábelét dugja a modembe és akkor nagy valószínűséggel valami tönkre fog menni

De lehet még egy külső hangszórót és egy mikrofont is csatlakoztatni ehhez a modemhez, így ki is hangosíthatjuk a beszélgetésünket. De ennél van egy érdekesebb lehetőség, nevezetesen Interneten keresztül, ha nincs különösebben nagy adatforgalom, akkor beszélgethetünk (pl. fejhallgató, mikrofon). A dolog elég jól működik, de csak akkor éri meg, ha az illető helyi hívással nem érhető el, mert a telefonszámlát így is fizetni kell, ráadásul kétszer (a hívó és a hívott is fizet... elvileg).

Elég szép külsőt kölcsönöztek a modemnek, ezzel a borda alakú állvánnyal. A vezetékek sem olyan súlyosak, hogy az oldalra dőlhetne az eszköz. A dobozban még találunk néhány dolgot:

Többek között egy telepítő CD-t és egy kb. 4 méter hosszú telefon vezetéket.

A kezelőszerve roppant egyszerű egy ki- bekapcsoló gombból áll. Ez, ha a modem a bordás tartóban van, akkor a modem tetején található. A homloklapon egy csomó piros LED található, ezek a következő funkciókat jelzik:

PWR: Modem bekapcsolva

MP: Modem működésre kész

DTR: Terminal működésre kész

HS: Nagy sebesség

AA: Automatikus válaszadás

OH: Vonalra kapcsolódás

CD: Vivőérzékelés

TD: Adatküldés

RD: Adatfogadás

A telepítés rendkívül egyszerű. Szerintem sokkal egyszerűbb egy külső modemet telepíteni, mint egy belsőt, ott IRQ problémáktól kezdve a PCI vagy ISA hely hiányig minden közbejöhet. A gép kikapcsolt állapotában csatlakoztatni kell a modemet a géphez a telefonvonalhoz és a 230 Voltos hálózathoz. Majd bekapcsolni a modemet, utána a gépet. A Windows "általában" egyből felismeri, ekkor be kell helyezni a telepítő CD-t és kiválasztani, hogy az operációs rendszer keresse meg a számára megfelelő drivert. Ez most egyből sikerült J . Utána, ha szükséges be kell állítani az IP címünket és a szolgáltató adatai alapján a megfelelő telefonszámot, felhasználói nevet és jelszót megadni. Ez nem túl bonyolult, normális esetben 5 perc alatt üzembe helyezhető a készülék.

Tapasztalatok:

Maximálisan elégedett voltam a tesztelés során a termékkel. A telepítés egyszerű és gyors volt. A kábelek elegendő hosszúságúak ahhoz, hogy a földön elhelyezett PC-től az asztalra állított modemig elérjenek. A sok LED a modem működését jól megfigyelhetővé teszi. Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000 kompatibilis, ehhez képekkel illusztrált telepítési útmutatót kaptam. Egyedülálló szolgáltatásként magyar nyelvű WinPhone kommunikációs programot találtam a telepítő CD-n, amely egy korszerű, 32 bites alkalmazás. Ennek futatása Windows 95 és 98 alatt biztosított. Kifejezetten a DialCom modemcsalád termékeit támogatja. Jelenleg az alábbi funkciókban alkalmazható: hangostelefonként, üzenetrögzítőként, faxok küldésére és fogadására, fájltranszfer műveletekre.

Megjegyzés: a driverek legújabb verzióját a www.modem.hu honlapról töltheti le.

Segítséget a modemmel kapcsolatban: www.modem.hu honlapon lehet találni, vagy itt egy e-mail cím: support@modem.hu

 

 

 

Szponzor : DunaWeb Kft.


· Hozzászólások
Lupo - 2002-12-15 05:04:29 válasz erre
Hali!
Nekem is ez a fajta modemem van és remekül pörköl XP-n is.
A WinPhone program is tökéletessen müködik.Elöször NTFS-en
ment az XP,de most FAT32-re raktam kipróbálás gyanánt,és mondhatom a sok "nagyokosnak" semmivel sem rosszabb FAT-on
az XP,mint ahogy azt egyesek állítják különböző fórumokon.
Tehát bármelyiket is választod az müxik,csak próbálkozz nyugodtan!!!! Nem a meghajtóval van a gond,TE nem csinálsz valamit jól!!!
Szevasztok - 2002-12-15 01:00:09 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Szevasztok tökösök!

Az a pálya, hogy a modem biztos jó! Biztos. Végül is működött Win ME alatt.

Csak az az érdekesség, hogy az XP alá a gyári cd-n a driver elég érdekes, nem találja a keresett fájl, és nem lehet telepíteni.

Ez nem lenne még probléma!!!

De a modem.hu-n, a driver.hu-n a driver.lap.hu-n, sehol sem találtam a 56rsnet-hez rendes drivert.

És a felvonás vége:
És a gyártó honlapja meg nem működik. (vagy a több éves internetes tapasztalatomat dobhatom el?)

Ha mégis van ötlet, hát szívesen várom.
-=Yaqza=- - 2002-01-08 21:08:41 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hi all, egy ilyen modem CD-vel adapterrel, tartóval eladó, vagy vlmilyen mobilra cserélendő...

Ha érdekel vlkit, mail...
atj - 2001-12-25 18:44:29 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Nem tud valaki ehhez a modemhez Windows XP drivert?? Köszi!!
Tnandi - 2001-09-19 22:31:11 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Idézet az ismertetésből:
Én ezt keresem>>>>>>>>>>>>>>
"Egyedülálló szolgáltatásként magyar nyelvű WinPhone kommunikációs programot találtam a telepítő CD-n, amely egy korszerű, 32 bites alkalmazás. Ennek futatása Windows 95 és 98 alatt biztosított. Kifejezetten a DialCom modemcsalád termékeit támogatja. Jelenleg az alábbi funkciókban alkalmazható: hangostelefonként, üzenetrögzítőként, faxok küldésére és fogadására, fájltranszfer műveletekre."
Nekem belső modemem van sw. nélkül.Várom valaki segitségét
AMD@ZERG - 2001-06-22 23:41:49 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Na sziasztok!
***nekem kulomben csak az nem tetszett igazabol hogy a tema felvetoje egy jo termeket olyan dolog miatt akar elmarasztalni aminek a hasznalhatosagahoz semmi koze nincsen. A design miatt.***
Ez egy idezet volt QUaSH-tol.
Igen a design!!!
Olvastad mar a leirasat?
Kiemelik a Design-t!!
Miert ha megsem az?!
A LED miert fontos??
Meg nekem mondod, hogy ne szobadisznek hasznaljam??!!
Tudod mire valo a TD LED?
Elmagyarazom :
Transfer Data!!
Tehat ha nem vilagit nincs adatforgalom..
Ekkor eszreveszem, hogy jolenne megnezni miert nincs villodzas a LED fenyeben.
Azt tudjatok, hogy az a hires MODEM (ModulatorDemodulator) nem is magyar termek?
Made In TAIWAN!!!
Na erre mi a valasz?
Magyar tervezesu (?) Taiwan-ban legyartott modemet istenitesz kokemenyen!
Azt az elso hozzaszolasomnal ki is felejtettem, hogy az elso megvasarolt modem hibas volt ezert csereltek.
Szobadisz???
Ne akarj lenezni valakit akirol nem tudsz semmit!!
Varom bocsanat keresed!
noHabla - 2001-06-12 22:04:40 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Pár mondat a modemről:Kiváló vonaltartás,mexokott Rockwelles minőség,a led a kutyát nem érdekli,úgyis meghallod,ha szakad... :)(Főleg éjszaka)Az ára,na az valóban nem baráti,hozzáteszem én tavaly jutottam hozzá,használtan,16 ezerért.Az egyik legjobb analóg vonali modem.Lehet 3Comot venni,de az is ugyanennyi pénz.Meg diamond Supra express-t is de annak sem a legjobb a terméktámogatása...Ennyi,(nem túl)röviden.
soma314 - 2001-06-12 20:05:46 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok
örülök, hogy neketek jó tapasztalataitok vannak a dialcom termékkel kapcsolatban, nekem nincsenek azok, sőt! így hát nem veszek többet és ennyi!
De hangsúlyozom, hogy
1. magyar termék, így vám csak az alkatrészek tekintetében terhelheti. A magasabb árat a jobb/több szolgáltatás indokolná, de ezt én nem tapasztaltam. (lásd driver, "hotline") Azért mertem megemlíteni a 3ComUSrobotics típust, mert hasonló áron láttam egy üzletben, de mondhattam volna akár diamondot is!
2. ha az 5 éves garancia "drágítja", akkor miért nem árulják 1 éves garanciával is? nem szeretnének többet eladni? :)
3. mi a garancia arra, hogy egyáltalán a gyártó cég fennmarad 5 évig?
4. a valódi hotline akár éjjel-nappal működő támogatást jelent, amit csak nagy cégek engednek meg maguknak!
soma314 - 2001-06-12 19:53:08 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok
örülök, hogy neketek jó tapasztalataitok vannak a dialcom termékkel kapcsolatban, nekem nincsenek azok, sőt! így hát nem veszek többet és ennyi!
De hangsúlyozom, hogy
1. magyar termék, így vám csak az alkatrészek tekintetében terhelheti. A magasabb árat a jobb/több szolgáltatás indokolná, de ezt én nem tapasztaltam. (lásd driver, "hotline") Azért mertem megemlíteni a 3ComUSrobotics típust, mert hasonló áron láttam egy üzletben, de mondhattam volna akár diamondot is!
2. ha az 5 éves garancia "drágítja", akkor miért nem árulják 1 éves garanciával is? nem szeretnének többet eladni? :)
3. mi a garancia arra, hogy egyáltalán a gyártó cég fennmarad 5 évig?
4. a valódi hotline akár éjjel-nappal működő támogatást jelent, amit csak nagy cégek engednek meg maguknak!
KEEP - 2001-06-12 14:37:41 válasz erre
Mi is forgalmazzuk és nagyon szeretik ezt a modemet. Rengeteget vittek már belőle, cégek is, magánszemélyek is. Eddig egy darab negatív visszajelzés sem érkezett.
Az áráról meg sajnos nem tehetünk.
Ha megnézed nagy cégek komplett gépeinek árlistáit ott láthatod, hogy ugyanazon gépeket 1-2-3 vagy több év garanciával is forgalomba hozzák és akár 1 plussz év is sokat dobhat az árán. Így van ez itt is. A biztonságot mindig meg kellett fizetni...
 
Következő 10
Lap: 1, 2
© szamitogep.hu