FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Mobil)
·  Mennyire "sugároz" telefonunk?
·  Csúcstelefonok összefoglalása
·  Bemutatkozik az M220-as.
·  Sony Z5
· Cikkek > Mobil
· Melyik telefont válasszam?
Dátum : 2000-12-05 11:25:16
Szerző : Scream


Gondolom, sokan szeretnék meglepni barátjukat, ismerősüket, családtagjukat egy mobiltelefonnal karácsonyra. A különböző elvárásoknak megfelelően megpróbálom kategóriákra bontani a telefonokat. Természetesen lesz, aki másféleképpen vélekedik, mint én, de én leginkább a megjelenést, és az ár/teljesítmény arányára fogok koncentrálni. Ha valamilyen hozzávetésetek, vagy véleményetek lenne a különböző kategóriák legjobbjai iránt, vagy valamilyen pozitív vagy negatív tapasztalataitok vannak, nyugodtan írjatok a fórumba, ezzel is segítve a vásárlókat. Akkor lássuk a medvét!:

30-40 ezer Ft-s nagyságrendig:
Sajnos az Ericsson telefonjai ebben a kategóriában nem mondhatók jónak, mert például a T10-es és az A1018-as nagy sláger volt, de fölöttük már jócskán elszállt az idő. A Panasonickal ugyanez a helyzet, a telefonjai meglehetősen konverznek tűnnek, a maguk keskeny, és hosszúkás alakjukkal. A Siemens telefonok közül a C25 is lassacskán kihalófélben, mivel, hogy jött az újabb modell a C35-ös, ami igen jó telefonnak mondható egy-két plusz tulajdonsággal felruházva, mint például a WAP-böngésző. A Samsung telefonjai közül az SGH-600-as mellett voksolnék, mivel ennek az ára elfogadható, lényegében nem nagyon tér el az újabb daraboktól, kivéve a színét, mert ez teljesen fekete. A fent említett Panasonicnak egyetlen darabja tűnhet elfogadhatónak: a GD52. A telefon egy-két jópofa tulajdonsággal rendelkezik, mint az asztali kihangosítás, vagy a nagyon jópofa csengőhangok. Bármiféle csengőhangot felvehetünk rá, legyen az akár zene, vagy szöveg. Az Ericsson is csak egyetlen említésre méltó telefonnal rukkolt elő az A2618-al. Ez az A1018-as utódja. Méretében nem nagyon változott, de a külsejét rendesen átalakították. 2 soros kijelzőjét a duplájára növelték. Funkcióiban is bővült, a T28-hoz hasonló menürendszere nagyon jóra sikerült. A telefont hanghívással is ellátták. Ebben a kategóriában a Nokia bír a legjobb telefonokkal. Az 5110-es még jónak mondható telefon, de fél-1 év múlva, már csak egy emlék marad (vagy egy muzeális darab), szóval ilyet már nem nagyon érdemes venni. A 3210-es, és a 3310-es mondható jónak ebben a kategóriában. Aki nem riad vissza attól, hogy minden második embernek 3210-e van, annak ez a telefon mindenképpen jó választás. Igen jó elő-, hátlapokat lehet hozzá venni, amik nagyon feldobják a telefon kinézetét. A telefon mostani ára körülbelül 20.000Ft. Pannon Praktikum kártyával. A 3310-es bizonyul az én véleményem szerint a legjobb választásnak, a jó kinézete, és a tudása alapján. Igaz, hogy az ára kétszerese a 3210-nek, azaz 40.000Ft körül mozog.
Ebben a kategóriában a telefon tudásbeli szintjükben igen hasonlóak egymáshoz, főleg a kinézetükben különböznek, így a végső döntés az önök kezében van, de ha megtehetik a 3310-el nem járnak rosszul.

50.000Ft.-től felfelé:
Innen már a telefonokat nem nagyon tudnám kategóriába sorolni, mert az árkülönbségek igen nagyok. A telefonokat nagyjából megpróbálom az áruk alapján növekvő sorrendbe tenni.
Az Ericsson T28-as és a Panasonic GD90-es nagyjából egy kategóriába sorolható tudásuk és áruk alapján. A T28-as eléggé vékony telefon, elegáns kinézetű, de akadnak vele problémák, például könnyen elszakadhat a flipjében a mikrofon vezetéke. A GD90-es ezüstös színével tekintélyt parancsol magának, érdekessége az, hogy kétféle színű háttérvilágítás közül választhatunk. Az egyik a hagyományos zöld szín a másik meg narancssárga. A Samsung telefonjai közül az SGH-2200-as telefonját nem ajánlanám, nem éri meg az árát, mert nagyon keveset tud, kevesebbet, mint az elődje a 600-as modell, ami sokkal olcsóbb is. Helyette inkább az SGH-2400-as modell a nyerő, mert jól néz ki, és viszonylag sokat is tud. Ebben a kategóriában megint csak a Nokiákat emelném ki, méghozzá a 8210-es, és a 8850-es modelleket. Mindkét telefon nagyon kis méretű, súlyát tekintve is a legkönnyebbeknek mondható, és nagy tudású készülékek. A Motorola v.3690-es telefon is nagyon jól néz ki, de ha a menüjére tekintünk, akkor egyből elmegy az egész telefontól a kedvünk. A menüje puritán, és áttekinthetetlen. A kategória legjobb telefonja: 8210.

Üzletembereknek:
Ebben a kategóriában mindegyik telefon igencsak sokat tud. Leginkább külsőre térnek el egymástól. A Siemensek közül az S25-t, és az S35-t ajánlanám. Az S25 különlegessége, hogy színes kijelzővel rendelkezik, de a telefon WAP funkcióját nem lehet használni, mert a böngésző 1.0-s, és a magyar szolgáltatók már az 1.1-t használják, ami nem működik együtt az 1.0-al. Aki a wapolást nélkülözni tudja, az mindenképpen meg lesz elégedve ezzel a telefonnal. Az S25 utódja az S35. Ebben a telefonban minden megtalálható, amire az embernek valaha is szüksége lehet, habár kinézetét tekintve alulmarad a többiek között. A Samsung az SGH-A100-zal léphet versenybe ebben a kategóriában. A telefonnak nagyon jó hatást kölcsönöz, a StarTac stílus, azaz a „félbehajthatóság”. A Nokia a 6210-el, és a 7110-el szállhat versenybe. Ezeket a telefonokat azt hiszem nem nagyon kell bemutatnom, mert szerintem ezeket a darabokat mindenki ismeri.
Ennek a kategóriának az abszolút győztese szerintem a Sony csúcstelefonja a Z5. Erről a telefonról bővebben az előző cikkben olvashatnak.

Összefoglalásképpen csak annyit szeretnék még leírni, hogy a telefonokat nem feltétlenül újonnan kell megvásárolni, és nem is mindenképpen a márkakereskedésekben. Egyes helyeken jóval olcsóbban hozzájuthatunk egy készülékhez, és arra ugyanolyan garancialevél van, mintha márkakereskedésben vettük volna meg csak körülbelül 10.000Ft-t takarítottunk meg.

A kategória győztesei ár/teljesítmény alapján:
30-40 ezer Ft. között: Nokia 3310
50 ezer FT. fölött: Ericsson T28 100 ezer fölött: 8210
Üzletembereknek: Sony Z5



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95