FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Mobil)
·  Mennyire "sugároz" telefonunk?
·  Csúcstelefonok összefoglalása
·  Bemutatkozik az M220-as.
·  Melyik telefont válasszam?
· Cikkek > Mobil
· Sony Z5
Dátum : 2000-12-01 20:27:06
Szerző : Scream


A különböző műszaki cikkek gyártásáról közismert Sony cég ismét remekelt, méghozzá egy fantasztikusan nagy tudású, és elképesztő paraméterekkel rendelkező telefont dobott piacra.


A design mondhatni egyedülálló, ilyen stílust még egyetlen telefonban sem lehetett látni. A Z5-ös flipje, ami mellesleg aktív, tehát hívások fogadására, és befejezésére is alkalmas, félig rácsukódik a kijelzőre, így igen különleges hatást kölcsönöz a telefonnak. A telefon színvilágában az ezüstös szürke dominál, de található benne kék és fekete szín is. Fizikai paramétereit tekintve mindössze 82 gramm, 88 mm hosszú 49 mm széles, és 21 mm vastag. A telefon kezelése rettentően egyszerű, ami a Sony által kifejlesztett JogDial-nak köszönhető. Ez egy tekerőhöz hasonlítható leginkább a telefon bal oldalán, amivel a telefon összes funkcióját el lehet érni, sőt még hívások fogadására is alkalmas. Az egyes funkciókat a JogDial valamelyik irányba való elmozdításával érhetjük el. A kijelzője szürkeárnyalatos, ami nagyon jó felbontást tesz lehetővé, ezt a tervezők ki is használták. Így észveszejtően jó animációk kerültek a telefonba. Ugyancsak a megjelenítésnek köszönhető az első látásra furcsának tűnő menürendszer. Ha a menübe belépünk, akkor egy henger alakú forma tárul elénk, ami egymás alatt találhatók a menüpontok. A hengert a már fent említett JogDiallal tudjuk forgatni. A rendes menün kívül található még egy extra menü is, amiben a játékok, a WAP, és az e-mail funkciók érhetők el.

A Sony tervezői nem spóroltak a szolgáltatásokkal. A telefont temérdek funkcióval ruházták fel, ami egyértelműen a telefon javára válik. A Z5-ben található óra, és világóra is. Itt megint csak a kijelzőnek köszönhetően, a képernyőn kirajzolódik egy térkép, időzónákra felbontva (ami nagyon jól néz ki) és a városok közötti lépegetésnél megint csak a JogDial tekerésére lesz szükség. A telefon tartalmaz valuta konvertert, WAP böngészőt, és még e-mail címek küldésére is alkalmas. A mobilban két igencsak szokatlan játék található. Az egyik agyaggalamb lövészet, a másik egy horgászprogram. Érdekességképpen a játékokhoz még annyit, hogy amikor lövünk egyet, vagy amikor horogra akad egy hal, akkor a telefon vibromotorja bekapcsol, és elkezd rezegni. Ez az apróság teljesen azt a hatást kelti, mintha a hal rángatná a pecabotunkat, vagy mintha a lövés pillanatában a puskánk ki akarna ugrani a kezünkből. Ebből a rezgésből, gondolom, már kitaláltátok, hogy a telefon rezgő hívásjelzéssel is rendelkezik. A telefon szervezőfunkciós naptárral is ellátták. A Z5-nek van saját telefonkönyve is. Megint csak jónak tartom azt, hogy a tárolt nevek mellé kis ikonokat helyezhetünk el, amik alapján a könnyen be tudjuk azonosítani, hogy az illető munkahelyi, vagy otthoni számát hívja-e. Ugyancsak bőséges csengőhangokkal látták el a telefont, ami minden zenei stílust kielégít, de ha valaki saját csengőhangokat szeretne komponálni, annak rendelkezésre áll a Nokiákhoz hasonló szerkesztési módszerű dallamszerkesztő. Lévén, hogy egy csúcsmodellről van szó, nem maradhat ki a diktafon funkció sem. A hangmamót több különböző részekben is elmenthetjük, így ezeket a részeket külön külön is meghallgathatjuk.

A telefon rendelkezik prediktív szövegbevitellel (automatikus szókiegészítés), ami sajnos csak az angol, és a német nyelveket támogatja, így ezt a funkciót még mindig nem tudjuk kihasználni. A Z5-ős egyetlen negatívuma, hogy számomra érthetetlen módon hangtárcsázás nem található a telefonban. Aki ezt az egyetlen apróságot nélkülözni tudja annak nyugodt szívvel tudom, ajánlani ezt a telefont. Vetélytársra szolgáltatások terén, nem nagyon akad ebben a kategóriában (itt a Communicator kiszűrésére gondolok). Talán majd csak a 250-es Motorola Timeport veheti fel vele a versenyt. Ezt a telefont egyaránt ajánlom üzletembereknek, mint egyszerű felhasználóknak, mivel a Z5-ös tekintélyt parancsol magának, de ugyanekkor a lezserséget és a fiatalságot is tükrözi.

Műszaki adatok:
Méret: 88x49x21 mm
Súly: 82 gramm
Készenléti idő: 100 óra
Beszélgetési idő: 3.5 óra
Kijelző: 4x16 szürkeárnyalatos
Saját telefonkönyv: van


· Hozzászólások
boncika - 2004-05-11 16:10:16 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Szia Bea!
Írjál erre az e-mailre légyszi, a Sony Z5-el kapcsolatban.
Addig is itt van egy web cím: www.mobiltelefonok.hu
plastic - 2004-02-27 09:55:06 --= nem regisztrált =-- válasz erre
bocsi rosszul írtam:

így helyes: gyöngyház-metál
plastic - 2004-02-27 09:53:58 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Szia!!!

A telefon fedlap kopásával kapcsolatban lenne egy tanácsom, illetve ötletem a számodra!!!

Nekem van egy ismerősöm, egy haverom, aki fényező, és ő szokott telefon előlapokat szinre fújni/fényezni!!

Ha elviszed az előlapodat egy fényezőhöz, ő biztosan lefújja neked olyan színüre amilyet te szeretnéd!! Kb(1000 ft,-)!!
A gönygház-metál lila nagyon szép szín!!! :):):):)
üdv: Plastic
Bea - 2003-07-05 18:00:40 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Én is nagyon örülök,hogy habár használtan,de hozzájutottam ehhez a telefonhoz.Persze akadnak gondjaim is,hiszen 1 éves használata során igencsak megkopott a hátlapja,és mivel már egyik szolgáltató sem forgalmazza,nem nagyon lehet rá hátlapot kapni,csak töltőt,meg aksit.
Kérek minden olyan olvasót,aki tudna nekem tippet adni a problémámmal kapcsolatban,hogy írjon!Nagyon köszönöm
Szityu - 2001-12-09 15:32:10 válasz erre
Szerencsésnek tudhatom magam,mert énis magamának tudhatom a SONY Z5 telefont. Nagyon megvagyok elégedve vele. Pont egy ilyen mobil telefonról álmodoztam és most íme az enyém.
 
 
© szamitogep.hu