FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Irodai szoftver)
·  Code-Genie
·  Microsoft Office 10 Beta 1
·  EZpad 3.0 bemutató
· Termékbemutatók > Irodai szoftver
· A legjobb hangfelismerő szoftver: IBM Via Voice Pro Millenium Edition
Dátum : 2000-10-08 21:53:10
Szerző : Pibee



94 százalékos pontosság, egyszerű telepítés és kezelőfelület- az IBM hangfelismerő szoftvere a lehető legjobb választás.
Persze azért ez sem teljesen tökéletes: 300 megát foglal a merevlemezeden, lassan fut a kevésbé új PC-ken és nem annyira hatékony a weben, mint mondjuk a Dragon NaturallySpeaking.

SETUP

Egyáltalán nem nehéz beállítani a ViaVoice-ot. Először is, a program automatikusan konfigurálja a mikrofon- és audio beállításokat.
Aztán pedig felkéri a felhasználót saját szövegeinek felolvasására, hogy azután fel tudja ismerni annak hangját. Ez a procedura kicsit több, mint 30 perc- jobb esetben. Sajnos, a szoftver nagyon érzékeny a háttérzajokra.


KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉG

A program rengeteg más alkalmazással képes együttműködni.
A parányi ViaVoice Center a felhasználó desktop-jának tetején üldögél, mint egy második „taskbar” és abba a programba ír, amelyiket kiválasztunk. A vezérlőpultja egy „Bekapcs. mikrofon” gombot tartalmaz, és számos ikont- tools-t, paracsokat.
Az IBM ViaVoice-szal diktálhatunk megannyi szoftverbe, bármely Windows alkalmazásba, mely fogadja a szövegfile-okat.
Emellett pedig rövid szöveg-parancsokat adhatunk ki, mint például:
- Start Outlook.-
Használható az Excelben, a Wordben, és az AOL, Internet Explorer, Outlook, Outlook Express esetében is, a program felismeri a kifejezéseket: „Select the second paragraph.”, és az általános parancsokat: „Open the File menu.”
De a ViaVoice Pro a legjobb tollbamondó szoftver is a piacon- a 94%-os pontossági rátájával félresöpri a konkurens Dragon NaturallySpeaking-et.
És a maradék 6 százalék hibát a felhasználó a saját hangjával ki is javíthatja, általános angol nyelvű parancsokkal, amik a kurzort mozgatják, kijelölik a szöveget, törölnek és újraírnak.

AZ IGÉNYE NAGYON MAGAS

310 megabyte-ot harap le a merevlemezről- amit egyszerűen még kimondani is sok. A másik gyenge pontja pedig, hogy gyors processzorra és 64-nél több RAMra van szüksége a tökéletes futáshoz.
Kipróbáltam egy olyan géppel, amit a gyártó ajánl, „minimum requirements”:
Pentium 233, 64 RAM-mal, hát, mit is mondjak, elég sok időbe telt, míg a Word-ben megjelentek a szavaim.
És mikor Internet Explorerrel a webet böngésztem, nem mindig tudtam megmenekülni az egér használatától- ezen a területen a Dragon szoftver sokkal jobban használható.

Ezeken a hibákon túl, a ViaVoice a legjobban használható szoftver- legalább Pentium II platformon, 96 vagy 128 RAM memóriával.
A pontossága veri a mezőnyt, és a navigációja is egyszerű, de tökéletes. Remélhetőleg a gyártó kiküszöböli a webes problémákat- és a következő kiadás tökéletességéhez akkor már nem férhet majd kétség!



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95