FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egyéb)
·  Hogyan csináljunk karriert?
·  Apró-cseprő gyerekekről – CD-ROM a gyermeknevelésről
·  Petőfi Csarnok
·  Kolibri – Három mese
·  Üzenet a frontról
· Termékbemutatók > Egyéb
· Új magyar professzionális FTP kliens
Dátum : 2000-06-10 00:41:01
Szerző : Csiff


- A NetFinger FTP projektet 2000. február hónapban indítottuk el, de a program alapötlete már korábban megszületett. Az első változatot 2000. március 21-én publikáltuk a program honlapján, a legfrissebb változat a NetFinger FTP ver. 2.1.
- A Netfinger FTP freeware alkalmazás FTP szerverekkel való kapcsolattartást, böngészést tesz lehetővé az Interneten.
- A program megfelelő jogosultságok esetén lehetővé teszi a szerverekre (kiszolgálókra) történő másolást, onnan különböző fájlok letöltését, képállományok gyors megtekintését, szöveges állományok on-line szerkesztését és .mp3 fájlokba történő belehallgatást is. Legújabb szolgáltatása révén pedig .mpeg videó fájlokba történő beletekintési lehetőség is adott. A program jelenlegi verziója a tesztelési eredményeknek alapján stabilabb, mint az előző változatok.

A NetFinger FTP főbb újdonságai és tulajdonságai:

  • Egyszerű csatlakozás
    Az alkalmazásban többféle módon csatlakozhatunk FTP szerverekhez .
    - a gyakran látogatott FTP szerverek adatai eltárolhatók adatbázisban, így a listából kiválasztva dupla kattintással csatlakozhatunk a kívánt szerverhez.
    - alkalmazhatjuk a gyorscsatlakozás ablakot, amelyben néhány adat megadásával az alkalmazás felépíti a kapcsolatot.

  • Saját lomtár
    Az alkalmazás saját lomtárat használ az FTP szerveren történő törlések biztonsági mentésének elvégzéséhez. Lehetőség van lomtár használatának engedélyezésére, a lomtár helyének, méretének meghatározására, valamint a lomtár kiürítésére. A lomtár hátránya nagy méretű fájlok törlésekor jelentkezhet lassúbb vonalak esetén, hiszen az alkalmazás ilyenkor törlés előtt letölti a fájlokat.

  • Gyors böngészés
    A helyi gépen és a szerveren történő böngészést az alkalmazás ablakának döntő részét kitevő fájl listák könnyítik. Mindkét oldalon néhány egérkattintással juthatunk el a megfelelő mappába, illetve tekinthetjük meg a könyvtárak tartalmát. A kényelmesebb böngészés érdekében a fájl listák nézete a Windows-hoz hasonlóan változtatható.

  • Helyi menü
    Mindkét listában az egér jobb gombjával helyi menü hívható elő a legfontosabb műveletekkel. Ebből a menüből változtathatjuk meg a listák nézetét, le- illetve feltölthetjük az állományokat mindig az éppen aktuális könyvtárba. Új könyvtárakat hozhatunk létre, állományokat törölhetünk, szerkeszthetünk. (Bizonyos FTP oldali műveletek megfelelő jogosultságot igényelnek). A le- és feltöltéseket egyszerűen elindíthatjuk a fájloknak a másik fájl listába történő áthúzásával (drag &drop) is. A le- és feltöltés vizuálisan nyomon követhető a megjelenő sávpanel segítségével. Az alkalmazás képes a megszakadt letöltések folytatására is.

  • Bemutató szerver
    Lehetőség van egy bemutató FTP szerver könyvtárainak megtekintésére.

  • Képállományok megtekintése
    Az alkalmazás további szolgáltatása, hogy lehetőségünk van az FTP szerveren kiválasztott szöveges vagy kép állományok megtekintésére egyszerű dupla kattintással. Ezek az állományok a képernyő felső részén megjelenő ablakokban tekinthetők meg. 15 ilyen ablak megnyitására van lehetőség. A megtekintő ablakok saját menüvel rendelkeznek, melyből elmenthetjük az állományokat az aktuális helyi könyvtárba illetve bezárhatjuk őket.

  • Belehallgatás, megtekintés
    Újdonság, hogy az alkalmazás belső mp3 lejátszóval is rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a szervereken talált mp3 fájlok próbaként meghallgatók. A próbára letöltendő méret tetszőlegesen beállítható, melynek letöltése után az alkalmazás elkezdi azt lejátszani. Íly módon képet kapunk az fájl tartalmáról illetve minőségéről is amelyet a lejátszó meg is jelenít. Ez a funkció különösen hasznos kapcsolt vonali használatban, illetve olyan esetekben mikor fontos a takarékos időkihasználás (lassú vonalak esetében) hiszen nem szükséges több MB időigényes letöltése. Ugyanilyen módon képet kaphatunk az .mpeg állományok tartalmáról illetve tesztelhetjük minőségüket amelyek ugyanilyen módon kerülnek letöltésre. A letöltendő mennyiség itt is tetszőlegesen megadható. A lejátszáshoz az alkalmazás a Windows alapértelmezett lejátszóját használja






















A projekt további fejlesztési szakaszában a több szálon való letöltést, további szöveges, hang, video és képfájlok megtekintésének a lehetőségét építjük a programba.
A program fejlesztési szakaszairól, újdonságairól a hivatalos web site-on közlünk információt, és innen letölthető a program legfrissebb változata is.


A program letölthető innen, további információ A NetFinger oldalán található.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106