FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Irodai szoftver)
·  Code-Genie
·  A legjobb hangfelismerő szoftver: IBM Via Voice Pro Millenium Edition
·  EZpad 3.0 bemutató
· Termékbemutatók > Irodai szoftver
· Microsoft Office 10 Beta 1
Dátum : 2000-08-22 18:31:34
Szerző : aaronboy


A mostanában megjelent Microsoft Office 10 Beta 1 hihetetlenül sok változást tartalmaz, a hangfelismerő irányítás, a feliratkozás a szoftver online tanácsadására, a leegyszerűsített feladatok mind a kényelmünket szolgálják. Ezzel is segítve a szoftver terjedését, és hogy bebizonyítsa: érdemes lesz upgradelni a 'régimódi' Office 2000-et.

Az Office 10 Beta 1, ami a Microsoft szerint Office 2001 vagy 2002 lesz (a megjelenés dátumától függően), tartalmazni fog egy kliens szoftvert, egy Office Web Server, egy Office Resource Kit, két Language Pack, és egy ClipArt CD-t. A mostani beta Windows 95/98, NT 4 SP5 vagy Windows 2000 rendszereket támogatja: Windows Me alatt nem fut tökéletesen, valószínűleg ezen majd javítanak. Ajánlott 64MB RAM és 250MB szabad hely a merevlemezen. Ezenkívül minden Language Pack (nyelv) 50MB helyet foglal el.

Új Office 10 módok
Az új lehetőség a Subscription mód, amit telepítés közben választhatunk. Ez a felhasználónak lehetővé teszi, hogy az Interneten keresztül regisztrálhassa a szoftvert, illetve meghosszabbítsa a felhasználói időt. A Standard mód a szokásos telepítési módszer, azonban 20 indítás után az Office átvált Reduced Functionality módba, ahol megnyithatjuk a dokumentumokat, de szerkeszteni vagy újat csinálni nem tudunk. A végleges változatban csak egy mód fog szerepelni, attól függően, hogy megrendeltük-e, vagy megvásároltuk és kézhez kaptuk a regisztrációs számot.

Új funkciók a fedélzeten
A szoftver letisztult, sima felülete egyszerűséget áraszt magából. Tartalmazza a Windows 2000-ből megismert grafikai effekteket, a menük elhalványulását és sok egyebet. Az új oldali menü segítségével a dokumentumok gyorsabban formázhatjuk anélkül, hogy új párbeszéd ablakokat nyitnánk meg. A beszédfelismerő rendszer a toolbar, menük és parancsok kiejtésére végrehajtja a feladatokat. Itt választhatunk a 'Dictation and Command' és a 'Control' szövegkörnyezet között. A bevitt szavakat le kell futtatni a training wizard-ot, hogy minden beállítást véglegesítsünk. Gyorsan kipróbáltam ezt a funkciót és nem csalódtam, nagyon egyszerű, de persze elsőre szokatlan, amikor az 'Új Dokumentum' szót kiejtve egyből diktálhatjuk is a kívánt szöveget. A wizard segítségével pontosíthatjuk a hangfelismerést, így viszonylag kis hibákkal találkozni. Kép

A helyesírás ellenőrző az Office 2000-ből megismert szótárt használja, de az AutoCorrect segítségével a kijavított szöveget, ha visszaállítjuk a régi formájára, akkor feljegyzi ezt a szótárba, és ezentúl nem javítja azt a szót. Ezt a funkciót kikapcsolhatjuk. Az idegesítő és borzalmas Office Assistant már csak a keresésnél és a segítségkérésnél érkezik az ablak oldalára, nem zavar minket felesleges kérdésekkel. Új webes funkciókkal is bővült az Office, az Outlook mintájára levelet írhatunk, dokumentumot csatolhatunk, és még lehetne sorolni...

Továbbá tartalmaz egy új keresőt, amivel a számítógépen, a helyi hálózaton, esetleg az aktuális dokumentumon vagy az Outlook programban kereshetünk.

Légzsák az Office-hoz
Hogy a program még stabilabb és robosztusabb legyen, a Microsoft kifejlesztett egy 'airbags for Office' funkciót. Ennek segítségével, ha az Office összeomlik, még mindig lehetőségünk van megmenteni a dokumentumo(ka)t. Ezenkívül beállíthatjuk, hogy milyen időközönként végezzen mentést. A Microsoft Installer olyan opciókat tartalmaz, mint az egyéni beállítások áthelyezése egyik gépről a másikra.

Word 10
A Word 10 kinézete sokkal visszafogottabb lett, bár a rózsaszín toolbar kicsit túlzásnak tűnik. A dokumentumokat ezentúl digitálisan is aláírhatjuk. Végre támogatja a multi-selection, azaz egy időben több részt is kijelölhetünk a szövegben. Ezenekívül könnyeb formázást, táblázatokat és jegyzeteket használhatunk, az AutoComplete és Mail Merge is segítségünkre válhat. Sőt integrálva lett egy e-mail szerkesztő is.

Excel 10
Egyszerűb adatot linkelni a webre, teljeskörű XML támogatás. Ugyanakkor több száz, kisebb változások, leginkább a felhasználók kérései alapján.

Outlook 10
Könnyebb offline kezelhetőség, barátságos e-mail account konfigurálás, Hotmail integráció jellemzi a levelezőprogramot. A Hotmail eredetileg az Outlook 2000 SR1-be került volna. MSN Instant Messenger beépítve.

Access 10
Javítottak a fájl kiterjesztésén és minőségén, bár az Access nem igazán keresett az adatbáziskezelők terén. Együttműködik az SQL Server 2000 Desktop Engine-nel, és támogatja a kétirányú XML támogatást. Kép

PowerPoint 10 és FrontPage 10
A PowerPoint 10 új animációs és szerkesztői funkciókat tartalmaz, míg a FrontPage 10 szerkesztői opciókat és Office Web Server (OWS) együttműködést ígér.

Az új Office alkalmazás, Office Web Designer (OWD) az Internet alapú munkacsoport alkalmazások készítését és testreszabását könnyíti meg, rengeteg előre elkészített példával és a Digital Dashboard nevű, leginkább Help funkcióként használható interaktív bemutatóval.

Végeredmény
Már most megállapíthatjuk, hogy érdemes lesz az upgrade, ez az alkalmazás-csomag már a jövő sugallata, az Office.NET jegyében. További információ a későbbi beta megjelenések után várható.

A teljesség igénye nélkül, a cikk a változásokat és újdonságokat mutatja be. Microsoft Office 10 Beta 1 volt a tesztelés alatt álló programcsomag. Paul Thurrott és saját tapasztalatok alapján.Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106