FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Újdonságok)
·  Távirányítású vírus terjed
·  Emeltdíjas SMS-eket küldözget egy új vírus
·  Tarno.S trójai: kettő az egyben
·  MSN frissítés - valójában vírus
·  Levélküldözgető trójai
·  Internet Exploreren keresztül terjedő trójai
·  Továbbra is terjednek a Cabir variánsok
·  Hátsó kaput nyit az új Mytob féreg
·  Gyorsan terjed az új Sober féreg
·  Megasztár: a vírusok is felfigyeltek rá
·  Mobilokat és PC-ket is fenyeget egy új vírus
·  A Windows XP-t is megfertőzheti a Zotob féreg
·  Az utóbbi időszak leggyorsabban terjedő vírusa
·  Vírusinvázió fenyegeti a windowsos számítógépeket
·  Excel munkafüzeteket támad a Sarsnan makróvírus
·  Képekben terjedő vírusok
·  Több trükköt is bevet a Reatle.D féreg
·  Londoni bombatámadást kihasználó féreg jelent meg
·  A Windows Tálcáját alakítja át a Kangenie trójai
·  Távolról vezérelt trójai
· Vírusok > Újdonságok
· 40 ezer új vírus jelent meg 2005 második félévében
Dátum : 2005-12-19 22:15:57
Szerző : Daywalker


Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója közzétette IT-biztonsági beszámolóját a 2005-ös év második félévéről.

Az elmúlt hat hónapot a vírusok számának soha nem látott mértékű növekedése és két nagyobb járvány határozta meg: 40 ezerrel emelkedett a vírusok száma; jelentősen visszaestek a hálózati férgekkel végrehajtott tömeges támadások; megsokasodtak az adathalászati kísérletek.

Az F-Secure beszámolója szerint 2005 második felében a vírusok száma 110 ezerről mintegy 150 ezerre emelkedett – ilyen mértékű növekedésre soha nem volt még példa a vírusok történetében. Ezzel párhuzamosan jelentősen visszaestek a hálózati férgekkel végrehajtott tömeges támadások. Mindössze két nagyobb fertőzés történt: szeptemberben a Zotob féreg okozott nemzetközi szinten is nagy fennakadásokat, november elején pedig a Sober.Y féreg árasztotta el a levelezőrendszereket.

Szeptember végén az F-Secure észlelte, hogy a Sony által alkalmazott digitális jogkezelő szoftver rootkit technológiát használ, és jelezte ezt a hanglemezkiadónak. A több mint egy hónappal később kipattant Sony rootkit botrány aztán világszerte igen nagy problémát okozott a szórakoztatóipari óriásnak. A nemzetközi hírverés hatására számos adatbiztonsági és sebezhetőségi kérdés merült fel a Sonyhoz hasonló vállalatoknál.

2005-ben megsokasodtak az adathalász (phishing) támadási kísérletek, amik közvetlenül az online bankok ügyfeleit érintették – és nagy nyereséggel kecsegtették a rosszindulatú kódok szerzőit. Jó bevételi forrásnak bizonyultak a természeti katasztrófák után kiküldött hamis adománygyűjtő levelek is, amik az emberek hiszékenységét és segítőkészségét használják ki.

Novemberben a mobil rosszindulatú kódok száma átlépte a százas határt. A mobilvírusok számának ilyen mértékű növekedése arra utal, hogy az azokat létrehozó bűnszövetkezetek komolyan ki akarják aknázni ezt a területet.

Lépést tartva az IT-bitonsági fenyegetések fejlődésével az F-Secure számos új terméket mutatott be az utóbbi hat hónapban, köztük az F-Secure Internet Security™ 2006 szoftvert és a vállalat első hardvermegoldását, az F-Secure Messaging Security Gateway™ készüléket.

Az F-Secure Antivirus Research Team weblogján naprakész információkat talál az aktuális IT-biztonsági kérdésekről: http://www.europe.f-secure.com/weblog/

Forrás : F-Secure


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106