FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Újdonságok)
·  Távirányítású vírus terjed
·  Emeltdíjas SMS-eket küldözget egy új vírus
·  Tarno.S trójai: kettő az egyben
·  MSN frissítés - valójában vírus
·  40 ezer új vírus jelent meg 2005 második félévében
·  Levélküldözgető trójai
·  Internet Exploreren keresztül terjedő trójai
·  Továbbra is terjednek a Cabir variánsok
·  Hátsó kaput nyit az új Mytob féreg
·  Gyorsan terjed az új Sober féreg
·  Megasztár: a vírusok is felfigyeltek rá
·  Mobilokat és PC-ket is fenyeget egy új vírus
·  A Windows XP-t is megfertőzheti a Zotob féreg
·  Az utóbbi időszak leggyorsabban terjedő vírusa
·  Excel munkafüzeteket támad a Sarsnan makróvírus
·  Képekben terjedő vírusok
·  Több trükköt is bevet a Reatle.D féreg
·  Londoni bombatámadást kihasználó féreg jelent meg
·  A Windows Tálcáját alakítja át a Kangenie trójai
·  Távolról vezérelt trójai
· Vírusok > Újdonságok
· Vírusinvázió fenyegeti a windowsos számítógépeket
Dátum : 2005-08-18 20:42:33
Szerző : Matteo


A Trend Micro szerint világszerte a Windows-t használók 5-8%-át érintheti a vasárnap óta tartó vírusinvázió, amely egy Windowsos sérülékenséget használ ki.

A Microsoft múlt heti "Plug-and-Play" (MS05-039) biztonsági javításainak kiadása óta a rosszindulatú kódok írói versenyt futnak az idővel: sorra "gyártják" a vírusok és férgek legújabb variánsait, hogy kihasználják ezt a sebezhetőséget - még mielőtt az ügyfelek telepítenék a javító patch-et.

David Perry, a Trend Micro Inc. globális oktatási igazgatója a CNN hírtelevíziónak - ahol több gép is megfertőződött, zavart okozva rendszerük üzemeltetésében - elmondta: "Világszerte a Windows felhasználók 5-8 %-a (több millióan) használhatja ma is a Windows 2000 operációs rendszert, amelynek biztonsági rését támadják a legújabb variánsok. A számítógép kikapcsolása csak elodázza a problémát, a megoldás a legújabb Microsoft rendszerfrissítések telepítése és a vírusvédelmi megoldások frissítése."

A Trend Micro vírusvédelmi és tartalombiztonsági vállalat biztonsági szakértői vasárnap délután óta eddig hat új "botot" fedeztek fel, olyan férgeket, amelyek a felhasználók tudta nélkül terjednek, a megfertőződött "zombi" számítógépek hálózatának felhasználásával.

Joe Hartmann, a Trend Micro vírusvédelmi és tartalombiztonsági kutatócsoportjának igazgatója szerint különböző szerzők által készített független kártevőkről van szó. "A ZOTOB számtalan új variánsát észleltük, melyek mind ugyanarra a biztonsági rést kihasználó kódra épülnek" - mondja Hartmann. "A központi funkciók megegyeznek, de az egyes variánsok új kódfunkciókat - például a hétfőn észlelt ZOTOB.C tömeges levélküldést - is tartalmaznak. Ez sajnos világszerte megnöveli a terjedés nagyságát és sebességét."

A biztonsági szakértők szerint ez a jelenség teljesen általános a rosszindulatú kódok írói körében. A biztonsági rést kihasználó eredeti kódot egy nyilvános weboldalra helyezik el, majd a többi író a nagyobb hatás érdekében további funkciókat ad a kódhoz, például fejlettebb fertőzési és terjedési technikákat.

A hat jelenleg aktív féreg a következő:
WORM_ZOTOB.C
WORM_ZOTOB.D
WORM_RBOT.CBQ
WORM_RBOT.CBR
WORM_SDBOT.BZH
WORM_DRUDGEBOT.A.

Forrás : Biztonságportál


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106