FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
· Hírek > Események
· A Samsung Electronics újdonságai a hannoveri CeBit-en
Dátum : 2005-03-11 19:06:52
Szerző : Daywalker


A Samsung Electronics, a világ egyik meghatározó elektronikai gyártója ismét szórakoztatóelektronikai, számítástechnikai és telekommunikációs újdonsággal jelentkezett a hannoveri CeBit kiállításon.

Számítástechnika

A Samsung a kiállításon mutatta be a nagyközönségnek két új nyomtató modelljét. Az SPP-2020/2040 festék-szublimációs fotónyomtató A6-os méretben, kiváló minőségben veti papírra a digitális felvételeket. A rendkívül apró méretű készülék támogatja a PictBridge szabványt, így lehetővé teszi a digitális fényképezőgépről vagy kamerás telefonról történő közvetlen – számítógép közbeiktatása nélküli – nyomtatást. Ezen kívül, képszerkesztési feladatokat is elvégez, amelyhez szintén nem igényli a PC közreműködését. Az SPP-2020/2040 a kinyomtatott fényképeket különleges, vízálló védőréteggel látja el, amely megóvja a fotót a kifakulástól, sőt még az ujjlenyomatoktól is.
A Samsung másik új terméke az ML-1610 személyi lézernyomtató, amely azonnal szembetűnő nemesen egyszerű vonalaival és kis termetével minden íróasztal díszévé válhat. A modell percenként 16 oldal nyomtatására képes. A szabványos méretű lapokon kívül kártyákat, borítékokat és címkéket is nyomtat. A Samsung egyedülálló Toner Save üzemmódjának köszönhetően a nyomtatással elhasznált festék mennyisége akár 40 százalékkal is csökkenthető.

A Samsung szintén a CeBit keretei között mutatta be digitális hálózati alkalmazásokhoz készült új kijelzőit. A széles képernyős SyncMaster 460PN és 400PN modellek 800:1 illetve 600:1 kontraszt aránnyal, 8 ms válaszidővel és 170 fokos látószöggel büszkélkedhetnek. A MagicNet rendszerrel az új monitorok kiválóan hasznosíthatók a közlekedésben (például repülőtereken, vonat- és buszpályaudvarokon), előcsarnokokban, valamint gyárak vagy bevásárlóközpontok hirdetőtábláiként is.

Az új MagicNet funkcióra épülő kijelzők egymástól függetlenül működtethetők, miközben ugyanazzal a PC szerverrel állnak kapcsolatban. A MagicNet kliens/szerver rendszer segítségével az Ethernet-kliensek számára egyidejűleg hozzáférhetőek multimédia fájlok, például filmek (mpeg1/2, DiVX4, DiVX5), fotók, (jpeg, bmp), zene (MP3, AC3), valamint használhatóak különböző fájlnéző programok (office file, acrobat viewer, HTML viewer). A kliens kijelzők használói szabadon barangolhatnak a világhálón is, sőt hozzáférhetnek a szerveren tárolt fájlokhoz is.

Telekommunikáció

A Samsung a CeBit kiállítás keretében mutatta be a világon első 7 megapixeles kamerával ellátott mobiltelefonját, az SCH-V770-et, amely ugyanazt a fotóminőséget garantálja, amit egy azonos felbontású digitális fényképezőgép. A tervezők olyan professzionális fotózási funkciókkal ruházták fel a modellt, amelyeket még sohasem láthattunk egy kamerás mobil eszköztárában, mint például a háromszoros optikai és ötszörös digitális zoom, autofókusz ill. megannyi kézi beállítási lehetőséget. Az SCH-V770 kijelzője QVGA-felbontással rendelkezik, és 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes.

A vállalat további két új GSM telefont is kiállított Hannoverben. Az SGH-D600 egy elegáns, szétcsúsztatható kialakítású telefon, amely 2 megapixeles kamerájával az idei év egyik slágerterméke lehet, a méltán világsikerű, díjnyertes D500 utódja A készüléket, amely MP3- és MPEG4-támogatással rendelkezik, TV-kimenettel is ellátták. Más eszközökkel Bluetooth, USB, PictBridge és Bluetooth Printing szabványokon keresztül kommunikál.

Az SGH-E720 egy kis méretű, könnyű telefon, amelyet 1 megapixeles kamerával és vakuval szereltek fel. A készülékkel minden eddiginél könnyebbé válik a zeneletöltés, akár az USB-csatlakozóra, akár az éter hullámaira bízzuk a fájlok közvetítését. A telefon 88 megabájtos belső memóriája 15-20 kitűnő minőségű zeneszám tárolására képes.
Nagy érdeklődésre tarthatnak számot a vállalat új harmadik generációs (3G) mobilkészülékei is. A kiállítás egyik szenzációja az SGH-Z700, amely a világ legkisebb 3G-telefonja, 3 megapixeles kamerával. LCD kijelzője elforgatható, így kényelmesebb fényképezést tesz lehetővé. Az SGH-Z500 egy szintén igen apró termetű 3G-telefon, beépített antennával, karcsú készüléktesttel, 1 megapixeles kamerával és bővíthető memóriával. Az SGH-Z300 zenelejátszóval felszerelt modell, 3D sztereóhangzással, két hangszóróval, 64 szólamú csengőhangokkal, 1 megapixeles kamerával, Bluetooth-szal, beépített antennával és bővíthető memóriával.

Szórakoztatóelektronika

A Samsung Electronics a CeBit-en két televízió-óriással ejtette ámulatba az otthoni mozizás szerelmeseit. A világ legnagyobb, 102” plazmatévéje és a gyártó 71 inches DLP-televíziója páratlan minőségben jelenítik meg kedvenc filmjeiket. A plazma modell nem kevesebb, mint 68,7 millió színárnyalat reprodukálására képes, a DLP-készülék pedig 10000:1 kontraszt-aránnyal büszkélkedhet. A Samsung mindkét televízióba beépítette saját fejlesztésű digitális képjavító technológiáját, a DNIe-t (Digital Natural Image engine).
A Samsung új digitális kamera-fényképezőgép kombinációival mozgó- és állóképek egyaránt kiváló minőségben rögzíthetőek. A kazetta nélkül dolgozó Miniket fantázianevű (VP-M110) multifunkcionális készülék 1 GB beépített memóriája 1600-2000 fényképet vagy 22-130 percnyi mozgóképet tárol. Használható diktafonként és MP3-lejátszóként is. A Magyarországon is kapható DuoCam család újabb tagja is a nagyközönség elé került. A VP-D6550i videofelvételek készítésére szolgáló lencséje tízszeres optikai és 900-szoros digitális zoomot kínál. A fotók immár 5 megapixeles felbontásban raktározhatóak a memóriában.

A gyártó újdonságokkal látta el MP3-lejátszóit is. Az YH-J70 készülékkel nemcsak zene hallgatására, de MPEG4 formátumú filmeket megtekintésére is alkalmas, sőt videojátékokat is játszhatunk az 1,8 inches LCD kijelzőn. Merevlemeze 5-7000 zeneszám rögzítésére alkalmas. Az YH-J50 hasonló feladatokat lát el, szűkebb memóriakapacitással, ám kisebb méretben. 5 illetve 6 GB-os merevlemezzel kerül forgalomba, amely 1000-1200 zeneszám tárolását teszi lehetővé. Az YP-D1 egy MP3 lejátszó és egy 2 megapixeles fényképezőgép ötvözete. Beépített 1,8 inches LCD-kijelzőjén azonnal meg is nézhetjük fotóinkat. A készüléket FM-rádióval is ellátták a tervezők.
A Samsung legújabb házimozi-berendezéseit is kiállított a hannoveri CeBit-en. Közülük az egyik a HT-P1200, amely a Samsung saját sDSM-EX elnevezésű digitális jelfeldolgozási rendszerének köszönhetően 360 fokos térhatású hangzást biztosít mindössze öt hangszóró segítségével.
A vállalat bemutatta a DVD-felvevők második generációját. A karcsú kialakítású R121 típus támogatja az MPEG 2 formátumú fájlok rögzítését, míg a V320 modellel DVD-ken kívül hagyományos VHS-kazettákra is felvehetünk. Mindkét új DVD-felvevőt ellátták azzal a processzorral, amellyel egyszerre három különböző formátumban vehetjük fel kedvenc műsorainkat. Mindkét készüléken találunk DV-bemenetet, amely egyszerűvé teszi a DVD-felvevő videokamerával történő összekapcsolását.

Forrás : Samsung


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106