FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
· Hírek > Események
· Itanium Szoftver Fejlesztői Fesztivál a HP és partnerei szervezésében
Dátum : 2004-04-15 19:23:48
Szerző : gabrillo


Az egyedülálló eseménynek köszönhetően várhatóan több tucat új alkalmazás lesz elérhető a legkülönbözőbb felhasználói területeken.

A HP Magyarország 2004. április 21 - 23 között rendezi meg partnereivel, a Microsofttal, az Oracle-lel és az Intellel közösen a HP Itanium Szoftverfejlesztői Fesztivált. A rendezvény elsődleges célja, hogy minél több olyan alkalmazás legyen hozzáférhető a magyar felhasználóknak, amelyek Itanium alapú platformon, azaz a HP Integrity szervercsalád tagjain is futnak. Egy technológia, egy megoldás eredményes piaci elterjesztéséhez ugyanis kulcsfontosságú, hogy a lehető legtöbb alkalmazás álljon a felhasználók rendelkezésére. Ezt felismerve döntött úgy a HP, hogy egy fesztivál jellegű rendezvény keretében ad lendületet a hazai szoftverfejlesztők HP Integrity szerverekre történő portolásának.

Miért van kiemelt jelentősége és a jövőt meghatározó szerepe az Itanium processzorra épülő HP Integrity szervercsaládnak?

A HP az Intellel közösen fejlesztette ki az Itanium processzorokat, amelyre a HP Integrity szervercsalád épül. Ezek a szerverek egyedülálló módon képesek akár több operációs rendszer (HP unix, MS Windows, Open VMS vagy Linux) és a hozzájuk tartozó összes alkalmazás futtatására. Az új 64 bites architektúra előnyös lehetőségeket rejt a korábban csak 32 bites platformon futó alkalmazások felhasználói számára. A HP Integrity ideális megoldás az IT konszolidációs törekvéseknek, e technológia révén a vállalatok által használt sokféle alkalmazás egy könnyen menedzselhető adaptív környezetben válik dinamikus rendszerré. Nem utolsó sorban, a platform számos "top benchmark" eredménnyel büszkélkedhet HP unix, 64 bites windows/sql, és oracle alkalmazások futtatása terén. A piaci elemzők előrejelzései szerint 5 éven belül várhatóan a HP Integrity szerverek fogják képviselni a szerver piac döntő többségét.

A rendezvény a 3 napos folyamatos portolási munka mellett egyben nagyszerű lehetőséget nyújt a fejlesztők, a kereskedéssel foglalkozó szakemberek és a döntéshozó informatikai vezetők kapcsolatteremtéséhez, szakmai konzultációjához, tapasztalatcseréjéhez. A fejlesztéssel párhuzamosan, három napon keresztül workshopok, szakmai szemináriumok keretében beszélgetések zajlanak szerverekről, architektúrákról, a fejlesztési eszközökről, alkalmazásokról. A fesztivál záróakkordjaként fogadás keretében összegezzük a három nap tapasztalatait.

A rendezvényen a fejlesztéshez, portoláshoz a HP egy-egy önálló Integrity szervert biztosít minden fejlesztő cég számára. Minden résztvevő ezen a számára biztosított, saját HP Integrity szerverén teheti meg az első fejlesztői lépéseket és ezt a szervert a következő 11 hónapra hazaviheti a portolás befejezése céljából.

A fesztiválon jelen lesznek a meghatározó hardver és szoftvercégek; az Intel, az Oracle és a Microsoft hazai és nemzetközi szakértői bemutatják a portoláshoz és a fejlesztéshez rendelkezésre álló eszközök használatát.

"Az Itanium 2 processzor alapú HP Integrity szerverek magas teljesítményszintje gyorsabb és precízebb alkalmazásfuttatást, szimulációkat, valamint számításokat tesz lehetővé, melyek növelik az azt használó cégek előnyét versenytársaikkal szemben. A szervezeten túl, a végfelhasználó is nyertes, hiszen mindenképpen érezhető lesz számára az a rugalmasság és választási lehetőség amit az Intel alapú szerverek nyújtani tudnak a mindennapi számítógép-használatban. Éppen ezért álltunk a kezdeményezés mellé, hiszen elkötelezettek vagyunk abban, hogy minél több alkalmazás legyen elérhető ezekre a rendszerekre" - indokolta az Intel részvételét a programban Golubeff Róbert, az Intel Regionális Disztribúciós menedzsere.

Az Oracle adatbázis kezelő a 10g verzió által az eddigi legnagyobb funkcionális és koncepcionális előrelépést élte át. Legfontosabb újításai, a grid architektúrában való működés és az önmenedzselő képesség indokolttá tették, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legkorszerűbb processzorokkal ellátott számítógépeken üzemeltethető legyen. A HP mint stratégiai Oracle partner az Intel Itanium 2 processzoros rendszerekkel kapcsolatban, széleskörű támogatást nyújtott az Oracle-nek annak érdekében, hogy rekordidő alatt portolja legújabb adatbázis kezelőjét erre a nagysebességű és költséghatékony platformra. A csúcstartó TPC-C teszt eredmények pedig alátámasztják az elvégzett munka sikerességét.

"A Microsoft 64-bites processzorokra vonatkozó stratégiájának megfelelően már 2001-ben megjelentek az Itanium 2 processzoron futó első 64-bites Windows operációs rendszerek. Az aktuális változatok kliens oldalon a Windows XP 64-Bit Edition, szerver oldalon pedig a Windows Server 2003 for 64-Bit Itanium-based Systems. Az operációs rendszerek OEM változatban rendelhetők az új Itanium 2 processzoros gépekkel. A korábbi rendszerekkel való kompatibilitás és a fokozatos alkalmazásmigráció támogatása érdekében a Microsoft Windows on Windows (WOW64) alrendszere lehetővé teszi a már létező 32 bites alkalmazások futtatását az új 64 bites operációs rendszer alatt is. Az Itanium 2 kapacitásának teljes kihasználását pedig a 64 bites Visual C++ fordító, ill. a .NET nyelvek (C#, Visual Basic .NET, ...) használata esetén a .NET Framework biztosítja. Cégünk nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy ne csak a legismertebb külföldi szoftverházak (SAP, SAS, Siebel, Computer Associates, stb.) termékei , hanem a hazai fejlesztőcégek kulcsmegoldásai is mielőbb hozzáférhetők legyenek az új 64 bites platformon. Ennek érdekében a Microsoft a fejlesztői fesztivál támogatása mellett annak résztvevői számára egy évre térítésmentes licenckonstrukcióban teszi hozzáférhetővé a 64-bites Windows operációs rendszereket és az SQL Server 2000 relációs adatbáziskezelő 64 bites változatát." - nyilatkozta Kerese István, a Microsoft platform üzletág igazgatója.

A fesztiválon szeretettel várjuk a sajtó képviselőit. Részvételi szándékát jelezze Varga Eszternél a 229-9921-es telefonszámon, vagy az evarga@hp.com címen.

A rendezvényről bővebb információ a www.hp.hu/integrityforum oldalon olvasható.

Forrás : HP


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106