FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Beindult a Szamitogep.hu ADSL és VoIP értékesítése
·  Honlap készítő pályázat
·  Return To Castle Wolfenstein: Enemy Territory mérk
·  50 millió dolláros alapítványt hozott létre a Microsoft egyik volt vezetője
·  Szerverleállás
·  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!
·  Sokáig volt, most nincs, vajon lesz-e? Napster-story II.
·  Sokáig volt, most nincs, vajon lesz-e? Napster-story I.
·  Info 2001 és ICT Fórum
·  Magyar E-KönyvKiadó és Áruház
·  Újdonságok az INFO 2001 kiállításon
·  Ablak a világra konferencia
· Cikkek > Események
· Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny
Dátum : 2003-11-05 17:00:18
Szerző : Daywalker


Egy informatikai rendezvény lehet családi program is. Főként ahol a legtávolabbi generációk közösen, egymást segítve vetélkedhetnek.

Ezt javasolja minden családnak az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), amelynek elsődleges célja az információs társadalom magyarországi megvalósítása.

E rendezvény célja, hogy mind szélesebb kör kapcsolódjon az információs világháló felhasználói közé, és az, hogy felhívja a figyelmet a családi nevelés, a korosztályok közötti kapcsolatok és az informatika fontosságára. Szeretnénk, ha nem csak a legfiatalabbak, hanem minden korosztály megismerné az informatika előnyeit, és ha ezt a generációk együtt teszik, az különös öröm. Fél év alatt 20 százalékkal növekedett ugyan Magyarországon az internet használók száma, de a világháló elterjedtsége még mindig közepesnek mondható Közép- és Kelet-Európa többi országaihoz képest. Mindemellett teljes korosztályok mellett száguld el az informatika rakétája, s míg az Egyesült Államokban az Internet-használók jelentékeny része nyugdíjas, nálunk ez az arány csak ezrelékekben mérhető.

Ezért az Inforum egy olyan játékos, családi, informatikai versenyt rendez, amelyben a győzelemhez a generációk együttműködése szükséges.

A versenyre minden, a 12 éves és fiatalabb gyermek jelentkezhet legalább 60 éves (déd)nagymamájával / (déd)nagypapájával párban. A versenyre december 7-én kerül sor az ELTE TTK számítógép termében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/c), ahol 100 gépet biztosítunk a versenyzőknek. Minden páros egy szaktanárok által összeállított feladatsort kap, melynek megoldására 3 óra áll rendelkezésre.
Az első feladat a jelentkezés, amelyet a www.inforum.org.hu internetes címen lehet megtenni (számítógépes verseny menüpont alatt). Kérdéseire a 302-7211-es vagy a (20)804-7584 számon Varga Sonjánál kaphat választ.

A legjobb páros márkás személyi számítógépet, a két második helyezett pár egy-egy digitális kamerát, a három harmadik helyen végző egy-egy kulturális anyagokból és játékokból álló szoftver csomagot nyerhet. Különdíjat kap a legfiatalabb és a legidősebb versenyző, és minden résztvevő oklevelet vihet haza a rendezvényről. Reméljük, hogy az idei verseny sikere alapján jövőre már országos versenyt rendezhet meg az Inforum.

A rendezvény védnöke Halász Judit színművésznő.

Forrás : Inforum


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106