FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (DVD)
·  Cyber 8x DVD olvasó
· Termékbemutatók > DVD
· LG12x
Dátum : 2001-07-30 20:24:20
Szerző : gigahertz


Az LG12x-es DVD-je látható a fenti képen, ez DRD-8120B típusú. Az LG meghajtókat általában a csendes működés jellemzi itt sem volt másként. Noha az esetek többségében szükségtelen, hogy 12x-es sebességgel tudjuk egy DVD-t olvasni, mert DVD film lejátszásához szükségtelen ez a sebesség (elegendő a 2x-es sebesség). Olyan esetekben lehet indokolt, amikor DVD-t másolunk, természetesen olyat, ami nem törvénybeütköző.

Próbaképpen 444500kbyte-ot átmásoltam egy 7200-as ATA100-as winchesterre. Az LG DVD egy másik ATA kábelre volt csatlakoztatva (A7V133-as alaplap, Promise vezérlővel). Így ez másodpercre pontosan 10 percig tartott, ami azt jelenti, hogy 7408kbyte/s-os másolásra képes ez a meghajtó.

Teszteltem CD másolással, is, itt egy 468255kbyte hosszú fájl másolása 1 perc 40 másodpercig tartott, ez 4682.5kbyte/s-os sebességnek felel meg, ami kb. 32x-es sebességet jelent.

De nézzük egy CD-t mennyire jól olvas, mert sokan azt gondolják, hogy a DVD meghajtó nem valami jó CD olvasó. Íme egy CD Analyser eredmény:

Ez meglehetősen egyenletes, szép olvasásnak fele meg, azok a kis barázdák nem túl lényegesek. Noha ez a program 12x-es sebesség alattinak tekinti a CD olvasó részét, ettől ne ijedjünk meg, a másolással mért eredmény korrektebb. Itt inkább a görbe alakja az érdekes.

A DVD így teljesít a SiSoft Sandra program mérései alapján:

Itt CD volt a meghajtóban és nem DVD. Hát kissé meglepő, hogy 9x-es sebességűnek titulálta a meghajtót, valamint lényegesen alacsonyabb átviteli sebességet mért, mint az előtte a stopperóra alapján kiszámítottam. Érdemes megnézi az elérési időt, a 91ms a CD olvasók között nagyon gyorsnak számít, a legjobbak is alig ütik érik el ez az alacsony értéket.

És végül a DVD-vel így teljesít az LG12x meghajtó:

Itt a Random Read jóval kevesebb volt mint az DVD másolásánál a stopperóra alapján kiszámított értékek (várható volt). De a program jól mért, mert folytonos olvasásra 7MByte/s-os eredményt hozott ki, az előbb 7408MByte/s-os eredményt számoltam.

A hangjával maximálisan elégedettek lehetünk, a CD-ket és a DVD-ket csendben olvassa, bár a gép kikapcsolásakor még jónéhány másodpercig hallani a lemez forgását.

 

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95