FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT

REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL E-MAIL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP E-SULI SZAKÜZLETEK

FÓRUM DRIVERT KERESEK CIKKEK TERMÉKBEMUTATÓK PC TIPPEK HÍREK VÍRUSOK PC ÁRINDEX PC PIAC

· Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
MAIL: FÓRUM:

Segítség Regisztráció

· Aktuális fórumok
·  Laptop töltő probléma
·  BAJ VAN A GÉPEDDEL? SEGÍTÜNK!!!
·  VOIP router
·  Dvd-író problem
·  Thunderbird beállítás?
·  Digikábel internet
·  Facebook esemény??
·  Pendrive formázási probléma
·  hozzáférés letiltva
·  Új nyomtató?
·  win7 kékhalál + ujraindulás
·  FURCSASÁGOK
·  MacBook
·  OpenOffice
·  Igazi torrent köcsög vagyok...
·  Sata rack problem??
·  Windows 7 kérdés
· Legfrissebb Hírek
·  Világtérkép a vírusokról
·  ASUS alaplap Viiv és Dolby minősítéssel
·  A Norton Save & Restore a családi fényképalbumot is védi.
·  CeBIT 2006: Blu-Ray dömping
·  CeBIT 2006: Corsair finomságok
·  Azonnali frissítést igényel a Windows és az Office
·  Újabb Microsoft VoIP és videotelefon-tervek
·  Beindult a Google Mars!
·  CeBIT 2006: GeCube és Powercolor
·  CeBIT 2006: SiS memóriák és alaplapok
· Hírlevél
Feliratkozás
Leiratkozás
Segítség
· Partnerek

· ··

· ·

Partnereink bemutatása
· Fórumok - Hardver - HÁLÓZAT, mert hßlye vagyok hozzÃ¥...
Tonyk - 2010-03-11 08:24:46 válasz erre
Én is szeretnék tanulni, de... ((nem innen. Illetve igen.))
Ugyanis: mi a fenét jelentenek a spec karakterek a bat, ini etc. fájlokban: %DIR%.., vagy: \\hálózatnév\könyvtár\
sőt: mikor, hol, mit jelent a \ jel, mikor egy, mikor kettő?
Szóval előbb kérdezek a munkahelyen az IT főnöktől, (hál' istennek megtehetem), aztán kérdezek it.

%%-ok közé .bat fájlokban a "változókat" teszed, %-közé ha parancssorból csinálod ugyanezt.
Futtatható programok paramétereit is lehet ezzel bekérni program_neve %1 %2. Azaz ha így indítod el pl a "futtat.bat elso masodik", akkor az "elso" a %1 helyére míg a "második" a %2 helyére kerül behelyettesítésre és így, ezekkel a megadott paraméterekkel fut le.

\\: UNC megosztásokban a \\ mögött a kiszolgáló kap helyet, így éred el. \\szervernév\megosztásnév .
\ mögött már a megosztás ill. annak a mélységei érhetők el.
parancssorból a \ gyökeret azaz aktuális meghajtó főkönyvtárát jelenti bárhol is vagy pl c:\1\2\3\4 mappában és kiadod a cd \ parancsot rögtön a c:\ -re kerülsz (így nem kell folyamatosan kiadogatni a cd .. , cd .. , cd .. parancsot.) Relatív ill. abszolút hivatkozásokban is használjuk. Abszolút a teljes elérési, míg a relatív az aktuális helyedtől függő útvonalat adja meg.
Pl.: Tegyük fel, hogy jelenleg a c:\1\2 mappában vagy. Be szeretnél menni a c:\1\2\3\4 -be. Abszolút hivatkozásban, így adod meg cd c:\1\2\3\4 vagy cd \1\2\3\4 , míg relatíven: cd 3\4 (mert már benne vagy jelenleg a c:\1\2-ben, innét kell csak elmenni a \3\4 -ig))
Tutucs - 2010-03-11 00:09:21 válasz erre
Én is szeretnék tanulni, de... ((nem innen. Illetve igen.))
Ugyanis: mi a fenét jelentenek a spec karakterek a bat, ini etc. fájlokban: %DIR%.., vagy: \\hálózatnév\könyvtár\
sőt: mikor, hol, mit jelent a \ jel, mikor egy, mikor kettő?
Szóval előbb kérdezek a munkahelyen az IT főnöktől, (hál' istennek megtehetem), aztán kérdezek it.
Tutucs - 2010-03-10 23:51:41 válasz erre
Látod, nem tudom átállítani az idézett szöveget a magamétől.
Tutucs - 2010-03-10 23:50:40 válasz erre
"Tessék elmagyarázni"

"példákkal illusztrálva, mert én lusta vagyok az interneten kiszűrni"

Lehet, hogy OFF; de beleszólok.
1. Ne kiabálj, senki sem szereti,ha ráordítanak, hogy MONDJAD MÁN... (netikett; létezik még?)
2. Én is hozzászóltam már olyanokat, hogy a hozzáértők vagy a fejüket fogták, vagy dőltek a röhögéstől...
3. Minden megtanulható, ha elég erőt, energiát fordítasz rá.
Ha lusta vagy, ne ide írogass.
Én sem tudtam, mit kezdjek az 5e FT-os routeremmel, de találtam a neten leírást, tehát nem itt cseszegetek magyarázatért.
A legbölcsebb megfogalmazás:

Egyetemi professzorom mondta:
"Elmondani mindenki tudja, csak be kell magolni. Magyarázni csak azt tud, aki ért is hozzá."

Szerintem ez az IT-re különösen igaz.
T@mas - 2010-03-10 18:37:59 válasz erre
"Tessék elmagyarázni"
Hát be lehet ülni egy egyetemre, ott elmagyarázzák. Ha meg nem, akkor szerintem ne követelőzzél, hanem nézz utána, és ha valamit nem értesz, szívesen segítenek fórumokon. De nem úgy hogy naakkor VPN, aztán mondjál el róla mindent példákkal illusztrálva, mert én lusta vagyok az interneten kiszűrni a nekem hasznos infót. Nem hiszem, hogy bárkinek is lenne ideje, energiája, ingerenciája az összes dolgodra részletesen válaszolni, mert az egy félév
droland - 2010-03-10 13:22:30 válasz erre
"Értem, vagyis hülyeségek"

Magyarul nem értem.
Tonyk - 2010-03-10 07:57:57 válasz erre
"Értem, vagyis hülyeségek"
droland - 2010-03-10 07:04:19 válasz erre
Egyetemi professzorom mondta:

"Elmondani mindenki tudja, csak be kell magolni. Magyarázni csak azt tud, aki ért is hozzá."
droland - 2010-03-10 07:03:31 válasz erre
Magyar ember vagyok, magyar válaszokat akarok PÉLDÁKKAL illusztrálva, mert a gyerek is ebből ért. Dumálni mindenki tud, magyarázni már nem sokan...

TESSÉK MEGMAGYARÁZNI!
T@mas - 2010-03-09 17:05:41 válasz erre
Ha meg definiciót akarsz mindegyikre, (aminek a megértéséhez előképzettség sem árt) arra meg tényleg ott a wikipedia. Szerintem ez érthetőbb vol, amit írtak.

Következő 10
Lap: 1, 2 , 3
Š szamitogep.hu